|
Lokata na MIESIAC |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
witam chcialbym sie dowiedziec jak to jest z ta lokata miesieczna bo moj bank pko intleigo oferuje mi 3% to jesli dam na miesiac 30tys to bedzie z teg 900zl - 19% podatek belki, czy to bedzie jakies parenascie zlotych ?
3% w skali roku chyba?
czyli jak to jest na 1 miesiac to 3% musze podzielic na 12miesiecy ?
Tak, 0,25%
Gdyby dawali 3 % miesięcznie, to raczej nie byłyby to grosze ;p
Proste liczenie: po 1 miesiącu byłoby 30 729 zł po 2 m-cu byłoby 31 475,71 zł po 3 m-cu 32 240,56 zł po 6 m-cu 34 648,45 zł Po pół roku na 30 tysiącach zarabiasz ponad 4 i pół. A jakby wpłacic 300 tysięcy? Życ nie umierac ;) Niestety - 3% w skali roku. 30 000 daje miesięcznie 60,75 zł.
ale na czysto 60zl czy jeszcze od tego 19% belki, i nie ma ta jakichs ukrytych kosztów
Dokładnie dostaniesz 61 zł, a podatek zapłaci za ciebie bank.
Chyba lepiej założyć sobie konto w innym banku, w którym mają konta oszczędnościowe (oprocentowanie 5-6%) a niżeli dawać im na taki śmieszny procent. Kapitalizacja odsetek co miesięczna.
mam konto w m banku i mam 5,5 w skali roku,odsetki co miesiac
dokładnie dostałem 63.99 jest jakaś opcja z której więcej sie wyciągnie co miesiąc ?
polbank daje 6% w skali roku.
ale zastanawiam sie sam czy jest jeszcze jakis bank, w ktorym mozna wplacac i wyplacac i miec dobrze oprocentowana lokate.
no cudów nie ma ja mam konto oszczednosciowe to inwestujac tam 55tys zl dzieny zysk jest 6.23zl - 19% podatku belki
ING ma lokatę 8 proc w skali roku na 3 miesiące. Obecnie najlepsza oferta na rynku. Ciekawą ofertę ma też Noble Bank- 9 procent w skali roku jako polisolokata.
|
|