|
LOkata |
LOkata
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam.chcialbym prosic o rade,natomiast na dzien dzisiejszy mam ok 25 tys.zl i chcialbym te pieniadze gdzies dobrze ulokowac.nie interesuja mnie fundusze itp.(wczesniej inwestowalem w Arke i tylko mam straty m.in.przez te ich oplaty na wstepie).mysle o jakiej lokacie ale nie wiem ktora obecnie jest najlepsza opcja na rynku.pieniadze obecnie mam na kocie oszczednosciowym(5.5%).jeszcze jedno o co chcialbym sie zapytac to w co inwestowac na biezaco.mianowicie myslalem o dzialce lub mieszkaniu ale sam nie wiem.musialbym wziasc kredyt.moje miesieczne oszczednosci to ok 5tys zl.(mieszkam za granica i jeszcze chce tu posiedziec kolo 3 lat).z gory dziekuje.pozdrawiam
Myślę, że aby dać konkretną odpowiedź to potrzebna byłaby bardziej szczegółowa analiza i więcej informacji proszę o telefon to porozmawiamy i zastanowimy się nad tym problemem.
jest dużo opcji... lokaty bankowe dające pewny zysk, lokaty strukturyzowane z gwarancją kapitału i pozbawiony podatku belki, ubezpieczenia z funduszem kapitałowym z odroczonym podatkiem belki, fundusze typu hedge itd itd... tylko żeby odpowiednio wybrać trzeba jednak wiedzieć więcej... jaki okres inwestycji, cel, czy ma być dopłacane potem lub wypłacane w trakcie... potrzeba więcej informacji
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|