|
Lokata w expanderze? |
Lokata w expanderze?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
witam, kolega, który pracuje w expanderze mowił mi ostatnio żebym nie kładł poeniążkow do fi tylko poczekał na koniec lutego na odsłone ich nowej oferty-lokata z gwarancją kapitału i mozliwościa zysków tak jak w tfi, słyszeliście coś o tym?
To fajnego masz kolegę... daj sobie spokój z takim gościem.
tak, są takie lokaty. firma, w której pracuję (i to nie jest Expander :P ) ma już w ofercie taką lokatę strukturyzowaną: możliwość nieograniczonych zysków przy jednoczesnej gwarancji kapitału
Aha, i co najważniejsze: przy tej lokacie nie ma podatku Belki!
On się nie pytał czy są, tylko co o tym można powiedzieć. A z tą gwarancją kapitału to różnie bywa. Powiedzmy że dam ci lokatę gwarantowaną... dajmy na to 1% rocznie... piszesz się na to?;>
chodzi o gwarancję kapitału akurat w tym przypadku, czytaj uważnie :) nie nie piszę się, bo mam również od 7,4 do 14% rocznie gwarantowane lokaty :)
piszę posta pod postem, ale nie dało się edytować
Nie wiem, jaka będzie ta lokata w Expanderze, wiem, że moja ma 100% gwarancję kapitału, a gwarantem jest jedna z najlepszych w Polsce firm ubezpieczeniowych oraz że nie ma podatku Belki. Zresztą, wiele firm wprowadza na rynek tego typu lokaty, OF też już coś takiego ma: z gwarancją 80 i 100%, w zależności od wybranej opcji. Według wielu analityków, rok 2008 będzie rokiem takich lokat, gdyż na rynku dzieje się jak się dzieje, wiele osób spaliło się inwestując samodzielnie w FI i teraz szukają czegoś, co da im gwarancję zainwestowanego kapitału --- przyjemnego inwestowania :)
No i właśnie dlatego unikam takich firm jak twoja:) Co mi daje 100% gwarancji np. po 3 latach? Rozumiesz o co chodzi czy dalej nie bardzo?:) A co do podatku, to jest sporo sposobów na uniknięcie... trzeba tylko pomyśleć:)
A co do tego "spalania się"... jeśli ktoś "inwestuje" bez głowy, to zasługuje na tego typu atrakcje. miłego sprzedawania:)
a ja unikam takich ludzi jak Ty, którzy też zajmują się doradzaniem, a nawet nie spojrzą na to, co robią inne firmy, od razu wychodząc z założenia, że to oszustwo i jest ble :)
Kotuś... czy ja włażę na ciebie jako na osobę?
Wyobraź sobie maleństwo, że na finansach zjadłem zęby i nie uważam że oszustwo czy coś... piszę tylko że ludzie się nie uczą - kupowali fundy akcyjne nie bacząc na ryzyko wiążące się z akcjami, teraz będą brali "bezpieczne" lokaty nie rozumiejąc ryzyka inflacji... A ja nie zajmuję się "doradzaniem" - przynajmniej definiowanym jako gonienie dla ludu coraz to nowszych produktów finansowych, tak jakoś wyszło że się szanuję:)
oj widzę, że duże poruszenie między Wami;) ale poczekam sobie może do końca tego lutego. Pieniążki przez ten czas jakoś nie zmniejszą się a może oferta bedzie konkurencyjna
Żadne poruszenie... ot po prostu XX wiek wyrzucił kobiety z domów do pracy z wszelkimi negatywnymi konsekwencjami tego zjawiska;) A podsumowując: uważaj na inflację, wszelkie lokaty o stałej stopie procentowej są po prostu zakładem (Ty twierdzisz że inflacja będzie niska, bank twierdzi że będzie wysoka... i raczej bank będzie tu miał rację). Szukaj obligacji o zmiennej stopie procentowej, obligacji o zmiennej stopie i bonow skarbowych. Ogólnie dobre powinny być wszelkie instrumenty mające w nazwie "indeksowany" (oznacza to, że dostaniesz takie odsetki jaka była inflacja PLUS pewien stały, określony w umowie procent). Pamiętaj, że z wszelkimi produktami finansowymi jest jak z proszkiem do prania - nie zawsze ten najlepiej reklamowany i mający najładniejsze pudełko jest najlepszy;) pozdrawiam Karol Szczepański http://www.inwestycje.dla.ciebie.pl
cieszę sie, że tak jasno określiłeś swój stosunek do kobiet nie siedzących w domu i nie usługujących swoim mężom i jednocześnie podziwiam twoją kobietę, jeśli takową masz :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata w expanderze?": - Lokata 12%!!?? - Lokata na 430.000 PLN ??? - LOkata - lokata - Lokata 10 000 zł
• Strona 1 z 1
|
|