|
Lokaty korporacyjne - gwarancja zysku na trudne czasy |
Lokaty korporacyjne - gwarancja zysku na trudne czasy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Obligacje korporacyjne to sposób na fatalną sytuacje na rynku giełdowym. Gwarantowany zysk - często wypłacany kwartalnie - z zabezpieczeniem kapitałem emitenta... Ważny jest wybór emitenta. Firma firmie nierówna, ale jeśli jest to dajmy nato -nasta emisja po udanych poprzednich, to wydaje się dobra impreza. W ten sposób można zarobić 3% kwartalnie (a czasem więcej) ryzykując mniej niz w innych inwestycjach. Ktoś jeszcze ma swoje doświadczenia? Prosze się nimi podzielić. L.
fajne obligacje wypusciła swego czasu stocznia. Kupił ówczesny prezes Kaczor dla związku aktorów. stoczni nie ma, związaek prawie zabnkrutowal i prezes też innny. A prezea Kaczora chyba nadal ciagają po sądach za te obligacje. firma firmie nierówna - w 100 % racja. pozdrawiam
Pan Kazimierz Kaczor jest wspaniałym aktorem, ale w interesach niestety mu sie nie powiodło. Zakup obligacji stoczni był gestem politycznym, patriotycznym, a w interesach to nie popłaca. Żadna upadająca spółka skarbu państwa nie powinna byc przedmiotem zainteresowania rozsądnego inwestora. Ja się zetknałem z obligacjami firmy, która oferuje je po raz siedemnasty. Poprzednie emisje przebiegły bez zarzutu. Warunki to: 12% rocznie, płacone po 3% kwartalnie. Pełbna gwarancja majatkiem na kapitał i odsetki dla inwestorów. Kapitalizacja liczona dziennie. Żadnych opłat oczywiście. Chętnie podam namiar, jeżeli ktoś byłby zainteresowany. Wystarczy podać imie, nazwisko i maila, zeby otrzymać imienna propozycję od firmy-emitenta. To obligacje firmy prywatnej i znanej od 9 lat w Polsce. W razie potrzeby proszę mnie zapytać poprzez "prywatna wiadomość".
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokaty korporacyjne - gwarancja zysku na trudne czasy": - Trudne Czasy Na Rynku Nieruchomości - Obligacje korporacyjne: 12%/r, odsetki kwartalnie, gwarancja - Obliczanie zysku z lokaty - Obliczenie zysku z lokaty - obliczanie wartości zysku z lokaty
• Strona 1 z 1
|
|