WITAM
MAM TROCHE KASY I MYŚLE O ZAŁOŻENIU LOMBARDU I RAZEM POŻYCZKI NA PROCENT.(wszystko oczewiście legalnie).
CO O TYM MYŚLICIE ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
|
LOMBARD I POŻYCZANIE KASY NA PROCENT !!!! |
LOMBARD I POŻYCZANIE KASY NA PROCENT !!!!
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
WITAM
MAM TROCHE KASY I MYŚLE O ZAŁOŻENIU LOMBARDU I RAZEM POŻYCZKI NA PROCENT.(wszystko oczewiście legalnie). CO O TYM MYŚLICIE ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Próbuj, potrzebujesz lokal i sporo umiejętności przy wycenianiu różnych rzeczy, np złota, sztuki, elektroniki.
gdybym mial od Ciebie cos pozyczyc i widzial bym Twoj avart- grubo bym sie nad pozyczka od Ciebie zastanowil:)
pozdro:)
a nie wiecie jak to jest z podatkami w lombardach?? od czego placi sie podaki??
i jakie sa zarobi??
mOJA ZNAJOMA PRACUJE W LOMBARDZIE ZA NIECALE CHYBA 400 ZL MARNE PIENIADZE ALE I TAK SIE CIESZY A Z TYMI POZYCZANIEM PIENIEDZY TO DOBRY POMYSL ALE ZABEZPIECZ SIE JAKOS SPISZ UMOWE ZAPYTAJ SIE W SADZIE CZY PODPISANIE TAKIEJ UMOWY Z POZYCZKOODBOIRCA WIAZE SIE TEZ Z TYM ZE WRAZIE KIEDY NIE SPACI TO MOZESZ SCIAGAC OD NIEGO DLUG PRZY POMOCY KOMORNIKA.POWIEM CI ZE TO JEST DOBRY POMYSL SAMA BYM WZIELA TAKA POZYCZKE ALE NARAZIE NIEPRACUJE NAPISZ NA MOJEGO EMAILA JAK I NA JAKICH WARUNKACH BEDZIEDZ UDZIELAC TAKIEJ POZYCZKI POZDRAWIAM MARZENA marz11@op.pl
W LOMBARDZIE MOZNA TROCHE ZAROBIC MOJA ZNAJOMA TAM GDZIE PRACUJE PRZYJMUJE TOWAR Z GWARANCJA JAK BY CI KTOS DAL NOWY TELEWIZOR KUPIONY ZA 2TYS. TO NAPEWNO BY NIEDOSTAL NAWET 800ZL I GWARANCJA OCZYWISCIE PRZYJMOWAC TOWAR A JAK CHCESZ TEZ NIE NOWE I BEZ GWARANCJI TO SPRAWDZ STAN CHOC ZEPSUTE TELEFONY KOMORKOWE TEZ SKUPUJA. zALEZY W JAKIEJ MIESCOWOSCI MIESZKAM ILOSC LUDZI, I ZRÓB EW. REKLAME.DUZO JEST LUDZI KTORZY BY CHCIELI WZIASC POZYCZKE ALE Z ROZNYCH WZGLEDOW BIK ITP NIE MOGA JEJ DOSTAC ,a jak bys szukal agenta kredytowego to napisz pozdrawiam marzena
odświeżam ten wątek ponieważ mnie zainteresował... jest może ktoś kto kto miał z tym styczność kto wie coś więcej? jakieś konkrety co do działalności prowadzenia, wymogi itp. co myślicie o lombardzie i pożyczaniu pieniędzy na procent w małym punkcie na pasażu galerii handlowej? czy to ma sens czekam na odp.
Witam wszystkich kilka lat temu pracowałem w lombardzie więc znam temat dosyć dobrze. Niema żadnych typowych umów dzieki którym można sciągać pieniądze przez komornika.Zabezpieczeniem pożyczki lombardowej jest zastaw dlatego towar kupiony w sklepie za 2000 nowy kosztuje w lombardzie kosztuje 1400 a ktoś kto go zastawi otrzyma pożyczke około 800. lombard głównie zarabia na pożyczkach ale również na sprzedaży towarów używanych lub które przepadły czyli nie zostały spłacone pożyczki i można je sprzedać. Powiem tak ja pracowałem w lombardzie kilka lat temu i teraz miał bym duże problemy z wycena.Duży problemem też są towary z chin za bezcen.Pomysł dobry w razie pytań pisz na priw postaram sie odpowiedzieć
WITAM MAM PYTANIE. ROWNIEZ CHCE ZALORZYC LOMBARD MAM PEWNE DOŚWIADCZENIE W TYM TEMACIE ALE NIE ORIENTUJE SIE DOKLADNIE ILE PIENIAZKOW POTRZEBUJE NA START OD ZERA. MAM TROCHE ODLORZONE ALE NIE WIEM CZY MI WYSTARCZY. WIEC NIE CHCE SIE WPAKOWAC NA MINE JESLI ZABRAKNIE MI SRODKOW W POLOWIE ROZOWJU WOLE W OGOLE NIE ZACZYNAC. PROSZE O POMOC BO JESTEM BEZROBOTNY I CALY CZAS UBYWA PIENIAZKOW Z KUPKI. :) POZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE.
Pomysł ciekawy,wystarczy gotowka na start i lokal ,najlepiej internet do latwej wyceny sprzetu.Proponuje pisac umowy z osobami zostawiajacymi roznego rodzaju sprzet.
Pomysł stary ale jary :)
Wrecz idealny na kryzys wiec odświeżam ten wątek :)
Chcesz prowadzic lombard ...... pomoge... doradze
Czytałem ten wątek i zaciekawił mnie. Kilka razy z ciekawości wstąpiłem do takich lombardów by zobaczyć jak tam wygląda. Problemów z prowadzeniem tego typu rzeczy, wg mnie, jest kilka:
1) Bezpieczeństwo bo przechowuje się tam wiadomo rożne nieraz cenne przedmioty, więc trzeba mieć system alarmowy lub ochronę 2) Odpowiednia wycena wartości rzeczy. Oczywiście jest też koszty wynajmu lokalu itp itd. A gdyby tak wzorem providenta zrobić lombard z dojazdem do klienta? Idea jest taka: Wynajmujemy gdzieś lokal o możliwie najmniejszej powierzchni z telefonem/internetem lub w ogóle z tego rezygnujemy z lokalu bez żadnych zabezpieczeń bo lokal ma nam robić za "skrzynkę kontaktową", a stawiamy na solidna kampanię reklamową. W sytuacji gdy mamy lokal ewentualny chętny na pożyczkę umawia się z nami, informując co chce zastawić, na spotkanie albo w swoim domu albo w jakimkolwiek innym miejscu np w kawiarni itp na finalizację. Idealnie jest w domu klienta. Na miejsce finalizacji przychodzimy z kimś kto się zna na danego typu rzeczach. Dokonuje wyceny i dochodzi, lub nie, do pożyczenia na określonych waruknach pieniędzy. Zwrot pożyczki taką samą drogą. W ten sposób dałoby się zaoszczędzić na lokalu płacąc tylko ochroniarzowi, nawet z bronią, stawkę godzinową ochrony podczas wizyty w domu klienta i oczywiście dola dla rzeczoznawcy. Co wy na taki pomysł ? Informuję ze pisze to z perspektywy laika. Jeśli coś takiego jest nie realne to napiszcie z jakiego powodu. Ale provident właśnie chodzi po domach i ocenia stan majkowy swojej ofiary i co w razie czego można by jej zabrać i jaki jest jej status posiadania. Dlatego taki pomysł. A sprzedaż rzeczy nie odebranych mogłaby się odbywać na allegro lub na aukcjach w realu co jakiś czas.
Ja tam stawiam na tradycyjny Lombard ! Wbrew powszechnemu mniemaniu naklady sa dosc niewielkie oczywiscie w porownaniu z tradycyjnymi biznesami a generuje spore zyski
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|