|
LOTTO |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie ,czy orientuje sie ktoś co zrobic żeby zdobyc koncesję LOTTO.Jaki jest koszt.I szczegóły dotyczące możliwego miesięcznego zarobku i miesięcznych kosztów.Zdaje sobie sprawę że nie można tego traktować jako główny interes raczej jako dodatek ale że na razie na nic konkretnego pomysłu nie mam to moze z Lotkiem spróbuję.Proszę o odp.Z góry wielkie dzięki :lol:
Witam, nie jestem pewny i nie chciałbym wprowadzić w błąd ale kiedyś słyszałem ze lotek płaci włascicielowi punktu cos koło 7% od obrotu, wiec trzeba sie troche naprodukować zeby zarobić. Co do licencji nie posiadam zadnych wiadomości. Pozdrawiam i życze powodzenia
Jest 7%marży na tym czyli mówiąc krótko lipa.To jest pewne co tu ja pisze i przedmówca.
Jak otworzyć kolekturę
Totalizator Sportowy nawiązuje współpracę z podmiotami już prowadzącymi działalność typu sklep spożywczy, salon prasowy, supermarket lub stacja benzynowa. Prowadzenie kolektury należy rozumieć jako działalność dodatkową, nie jesteśmy zainteresowani współpracą z podmiotami chcącymi prowadzić tylko punkt lotto lub zaczynającymi działalność. W celu zgłoszenia chęci współpracy należy złożyć ofertę na adres siedziby, zawierającą dokładny adres, rodzaj działalności i godziny pracy, lub wypełnić ankietę . W trakcie rozpatrywania oferty brane są po uwagę m.in. takie parametry jak wielkość działalności, godziny pracy i odległość od już istniejących kolektur. W przypadku nie zaakceptowania oferty pozostaje ona w naszej bazie do ewentualnego wykorzystania w przyszłości, stąd nie ma potrzeby jej odnawiania . W razie jej zaakceptowania nawiązujemy współpracę z podmiotem na podstawie umowy prowizyjnej w wysokości 6,6, % od sprzedaży gier liczbowych i 9 % od loterii ścieralnych, przy czym Totalizator instaluje lottomat nieodpłatnie. W celu podpisania takiej umowy podmiot musi dostarczyć następujące dokumenty: - ksero NIP i REGON - zapytanie o niekaralność od właściciela podmiotu i osób przeznaczonych do obsługi lottomatu - ksero z umowy konta bankowego - ksero umowy dzierżawy lub najmu lub aktu własności lokalu - w przypadku dzierżawy lub najmu lokalu zaświadczenie o nie zaleganiu z opłatą czynszową - rozszerzenie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej o punkt: "pośrednictwo handlowo – usługowe" - w przypadku spółki z o.o. odpis rejestru sądowego RHB - zabezpieczenie w postaci weksla in-blanco z podpisami dwóch żyrantów ( ich udokumentowany dochód powinien wynosić co najmniej 5 tys. zł brutto łącznie ) - zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z podatkami - zaświadczenie z ZUS o nie zaleganiu z opłatami - zgoda od właściciela budynku na montaż anteny radiowej na dachu budynku - protokół uziemienia 2-ch gniazdek elektrycznych do których będzie podłączony lottomat. Jednocześnie wymagamy, aby przyszli kolektorzy odbyli szkolenie i egzamin wymagany odpowiednimi przepisami.
Witam, z kolekturą jest pomijając zyski jest jeden zasadniczy problem. Mianowicie trzeba się zapisać w kolejkę i długo czekać na lottomat. W Lublinie śreni czas oczekiwania to około 1,5 roku. Nie wiem jak jest w innych miastach ale życzę powodzenia.
witaj..Nie wiem czy ten temat jeszcze Cię interesuje...Sprawa wygląda tak jak napisał speedy..Jest jeszcze coś..Kolektura musi być czynnaod 8.00-20.00 od poniedziałku do soboty(!!!!) Oraz 4 dowolne godziny w niedziele..
Więc wygląda to tak...Masz "niby"swój interes, ale zobligowany jesteś czasowo na maxa.. Chyba że otworzysz punkt w fantastycznym miejscu i masz takie obroty, które pozwolą na zatrudnienie kogoś kto zwyczajnie Cię zastąpi.. Mają pełną inwigilację..Tzn. wiedzą kiedy i o której zamykany jest lottomat tak więc masz lotka " przy okazji", ale nie możesz ich traktować" przy okazji " Moim zdaniem jest to zwyczajny wyzysk Jeszcze jedno..Jeśli chcesz jechać na urlop to musisz zapewnić kogoś po po przeszkoleniu kto Cię zastąpi.. Wiem..Bo miałam kolekture.. poza tym mogą np. dać pozwolenie komuś kto otworzy Ci kolekturkę pod " nosem" Otwierają punkty bez opamiętania.. Ale Twoja wola.. Pozdrawiam..
Cała prawda o prowadzeniu kolektury Lotto sprowadza się do dwóch prostych słów OBÓZ PRACY. Jeżeli spełnisz już te wszystkie idiotyczne warunki co do uruchomienia to realia wyglądają następująco. Praca od rana do nocy bo nie stać Cię na pracownika (wszystkie weekendy itd.) Przy dużym obrocie zarobisz około 1500zł za miesiąc ale mówimy tu o pracy od 8 rano do 8 wieczorem non stop, także we wszystkie soboty. Jesteś traktowany jak śmieć, jak maszynka do zarabiania kasy dla nich i nikt się z tobą nie będzie z niczym liczył, zaszczują Cię kontrolami i obowiązkami. Ty płacisz czynsz za lokal, ty płacisz za prąd (maszyna musi być stale włączona), ty płacisz za pracę którą wykonujesz, ty płacisz za każdy swój błąd, dosłownie za wszystko. Rozliczenie oczywiście wygląda tak, że całość utargów im najpierw wpłacasz a dopiero potem czekasz aż łaskawcy przeleją Ci twoją śmiesznie niską prowizję. Na doładowaniach komórkowych mam większą prowizję niż u nich a praca jaką trzeba wykonać przy obsłudze grających jest gigantyczna (14h na nogach non stop bo w większości grają osoby starsze i zakłady są rzędu kilku złotych więc pomyśl ile będziesz musiał tych ludzi obsłużyć na jakiś godny obrót). Ja współpracuje z nimi bo nie mam wyjścia już 3 rok ale przestrzegam wszystkich przed współpracą z Lotto chyba że masz nóż na gardle i średni dochód około 1000zł miesięcznie „na czysto” ratuje Ci życie i wart jest zniszczenia twojego życia rodzinnego lub też masz pracowników którzy będą użerali się z grającymi za Ciebie. Zdecydowanie lepiej wprowadzić jakąś inną usługę niż stać się zakładnikiem obozu pracy pod niewinną nazwą kolektury lotto.
|
|