witam, mam swietny pomysł mianowicie stacja lpg, wybrałem odpowiednie miejsce przy duzej ruchliwej drodze, praktycznie zero konkurencji ale co dalej,
tylko nie mam pojecia od czego zacząć, upatrzyłe sobie działke około pół hektara, podobno właściciel chce szprzedać ale ja zielonego pojecia nie mam gdzie załatwiac w pierwszej kolnejnosci kupno tej działki, i nie mam pojecia po ile chodzi 1m2 takiej ziemi (jest to poza miastem same pola zadnych zabudowań w promieniu 200m) ziemia sredniej klasy (chyba uprawiana)
gdzie najpierw muszę isc zeby kupic ziemie i co musze załatwic
pytanie jest tez takie czy dostane pozwolenie na postawienie tam stacji LPG. bo jezeli ja kupie ziemie a np. urzad miasta nie wyrazi zgody na taka inwestycje to lipa z ziemi, to chyba najpierw trzeba sie dowiedzieć czy mozna tam cos postawić (to gdzie z tym isć i jakie dokumenty trzeba mieć)
a swoja droga to moze najpierw kupic bo moze jak nie LPG to jakis przydrożny bar/knajpka czy cos w tym stylu albo myjnia/warsztat mech./wulkanizacja itp. to moze kupywać na początek z tym ze za ile???
nie mam pojęcia od czego zacząć - potrzebna pomoć za którą z góry dziękuje
ps. goncia1@neostrada.pl, lub goncia11@wp.pl