|
LPG to przeszlosc teraz 100km=10zł |
LPG to przeszlosc teraz 100km=10zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie czy ktos mial stycznosc z stacja CNG ?? Czyli ze stacja do tankowania gazu ziemnego do aut ?? Czy jest to oplacalny biznes ?? Z tego co wiem jest to nowosc i jest tylko kilka stacji w calej polsce a wiec cos moze byc z tego :?: czekam na jakies wskazowki Pozdrawiam wszystkich
Pierwsze slysze, rozwin mysl
Koszt wybudowania stacji CNG jest ogromy liczony w milionach zł, przy LPG około 100-200 tys. CNG we Wrocławiu kosztuje 1,70 - dlatego przy polityce naszego Państwa trudno jest określić opłacalność inwestycji chociazby na dziesięć lat. Uwieżcie mi, ponieważ pracuje w branży i nie takie koncenry się nad tym zastanawiają.
a i instalacja do takiego samochodu kosztuje nie malo dokladnie nie wiemile ale wiecej niz sekwencja. Jesli chcesz to ci moge wydzierzawic z mila checia stacje LPG w Radomiu :grin:
intsalacja = od 7 tys
Nie jestem w temacie, ale ja osobiście byłbym gotów dac te 7,000 jeśli potem mógłbym robić setke za dyszke :) Nawet jak bym miał tylko jedną stacje w mieście ;) Kiedyś słyszałem...chyba na TVN24, że w polsce ten rodzaj paliwa dopiero raczkuje ale się rozwija i to dość dobrze, podobno chyba w...Angli jeśli się nie myle to już dużo jest takich stacji i aut jeżdzących na takowe paliwo, myśle, że w polsce też to się przyjmie, skoro jesteśmy w czołówce krajów jeśli chodzi o ilość stacji i samochodów jeżdzących na LPG ;)
u mnie w miescie jezdza juz autobusy na gazie ziemnym
super, czekam tylko aż wyprodukują lekkie zbiorniki do cng
Z tego co wiem stacje CNG sa dobrze rozbudowane we wloszech i wiem ze coraz wiecej ludzi sprowadza auta z instalacja CNG z wloch a wiec moze sie to przyjac
Jesli chcesz to ci moge wydzierzawic z mila checia stacje LPG w Radomiu :grin:[/quote]
A powiedz w którym rejonie radomia masz tą stację i jak jest ona durza
kozpaw, jestes z Radomia ?? Znajduje sie ona na Maratońskiej.
Niejestem z radomia ale mieszkam w Lipsku czyli jakieś 50 km od radomia Dlaczego chcesz wydzierżawić, nieopłaca się ?? Bo jakoś trudno mi w to uwierzyć [ Dodano: Czw Sie 24, 2006 9:30 am ]
Jeszcze raz odnośnie stacjii na Maratońskiej Czy to jest ta stacja na takim prkingu dla tirów ?? zaraz za ul. Dębową ??
W dzisiejszym Pulsie Biznesu był o tym artykuł. Rzeczywiście, jest to najtańsza z mozliwych opcji tankowania (nawet tańsza od gazu). Poza licznymi pierdołami zapamiętałem, że wybudowanie nawej stacji kosztuje 1-2 mln zł :/
czy ma ktoś adresy telefony do firm które zajmują się produkcją tego gazu?
zbiorniki CNG jak juz wczesniej pisaliscie sa drogie i z tego co wiem sa ogromne a przez to malo praktyczne
Przeczytaj również posty podobne do tematu "LPG to przeszlosc teraz 100km=10zł": - 100km.pl -internetowy katalog motoryzacyjny - Co zrobić z Pałacem 100km od Warszawy? - Teren 1ha hala, biuro, co z tym zrobić 100km od Wars na wsch - Nowy PP - 10zł od polecenia - Jak zarobić 10zł na dzień???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|