1.Według mnie w dziale "Pomysł na biznes" nie ma już nic ciekawego. Z tego co zauważyłem gros osób zadaje pytanie: "Czy mam szanse na udany start w biznesie x?" na to padają zazwyczaj odpowiedzi: "Uuu nie ma szans, duża konkurencja. Y założył taki biznes i wtopił całe swoje pieniądze", albo "Mama cioci babci Z też coś takiego miała, ale zamknęła bo się nie opłacało bo trzeba było płacić duże podatki".
A prawda jest taka, że nikt wam nie poda odpowiedzi czy taki biznes się opłaca etc. bo gdyby to wiedział to sam by to robił. Kolejną sprawą jest to, że nikt nie podetnie sobie gałęzi, na której siedzi ;).
Kolejna sprawa i co najśmieszniejsze :D Sporo osób w odpowiedzi na pytania odnośnie rozpoczęcia własnej działalności mówi, że uuu nie warto ryzykować bo jeszcze można by stracić...., ale patrząc realnie na sprawę to zobaczcie ile przedsiębiorstw jest w waszych miastach. Idąc tym tokiem rozumowania każdy chce stracić...., ale na nieszczęście klakierów solidny przedsiębiorca po prostu zarabia. Pewnie macie jakieś swoje ulubione sklep: spożywcze, z komputerami etc. Jak się głębiej zastanowicie to one istnieją już spory kawałek czasu ;). Czyżby każdy z przedsiębiorców dotował społeczeństwo i tracił z roku na rok dorobek swojego życia? ;) Ale oczywiście większość woli narzekać, że na nic nie ma pieniędzy i jest ogólnie do dupy :D.
Kto sie ma wziąć niech się weźmie do roboty i przestać się mazać! :D Kto nie ryzykuje ten nic nie ma. A kto ryzykuje....
Pozdrawiam!
Mały powrót po długiej nieobecności na forum ;)