Witajcie.
Jestem młodym człowiekiem, ambitnym i cholernie pewnym siebie, już od pół roku czytam i szukam pomysły na o jak zacząć, pracuje obecnie i studiuje (zaocznie), zawsze chciałem zająć się budowaniem i sprzedawaniem domów w stanie surowym, i pewnie będę to robił ale najpierw chce coś zarobić aby, było stać mnie na założenie firmy budowlanej. Mianowicie sklep z odzieżą, nie lumepksy a z normalnymi rzeczami z tzw. metką, jest tu sporo osób, które mają kontakty z krajami UE, skąd rzeczy chciałbym sprowadzać. Jestem po słowie z gościem u którego mogę wynająć lokal w dobrym miejscu w centrum mojego miasta ponad 50 tyś. I teraz moje pytania, czy mogę pracować i mieć swój biznes ? od czego muszę zacząć aby otworzyć sklep ? jakie typu urzędy, gdzie muszę się rejestrować ? i z racji tego że nie dostane dofinansowania, na założenie pierwszego przedsiębiorstwa (bo nie jestem bezrobotny), czy dostanę pieniądze za to że stworzyłem nowe miejsce pracy ? i czy te pieniądze (jeżeli dostane) będę mógł wrzucić na otwarcie drugiego sklepu ? nie potrzebuje rad typu że za małe miasto że coś i tam coś ... kto nie ryzykuje ten nie żyje, nie daje mi spokoju to że nie próbuje, więc muszę zacząć ... za odpowiedzi na zadane pytania dziękuje a za dodanie coś od siebie (sprzedania trochę swojego doświadczenia) dziękuje podwójnie ! Pozdrawiam Marcin !