|
MacDonald |
MacDonald
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
mam taki problem, chciałbym podjąć współpracę z MacDonaldem, jeżeli ktoś znałby temat to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Nie wiem gdzie szukać biura, które zajmuje sie współpraca z takimi klientami jak ja. mój e-mail: radekg3@wp.pl
no moze nie koniecznie musi to byc MacDonald, no ale powiedzcie mi czy jest to oplacalny biznes, co jest potrzebne do współpracy z takimi firmami, no tak sobie myslalem, ze jak mam ziemi blisko trasy, gdzie porusza sie duzo samochodow i w poblizu nie ma nic w tym stylu to moze jakas firma podjęłaby współprace.
Na franczyze z MCDonaldem (tak się poprawnie pisze :D) będziesz potrzebował ok 600.000 zł. Jeżeli masz taki kapitał to wystarczy dobrze poszukać kontaktu w google.pl
no fakt :)
Czasami zastanawia mnie szybki rozwój mniejszych fastfoodow czy pizzeri. W moim miescie koles otworzyl juz cos kolo 5 lokali i w zadne inne miasto sie nie zabiera. DaGrasso rozwija sie bardzo szybko, a bardziej popularne, swiatowe marki cos spia (moze mi sie wydaje), ale taki McDonald's, Pizza Hut czy KFC obecny jest chyba tylko w wiekszych miastach.
W moim miescie (ponad 50tys mieszkancow) juz od dobrych paru lat mowi sie o budowie McD, ale nigdy do tego nie doszlo. A wiem, ze klientow mieliby sporo. Raz, ze do miasta (konkretnie chodzi o Nyse) naplywa coraz wiecej studentow, a dwa, ze zawsze jak sie wybieram do Opola czy Wrocka, to do McDonalda wpasc trzeba na Royala za 2zl czy zjesc dobra (ostatnio tania) pizze na wynos w Pizzy Hut. Fakt, inwestycja niemala, ale na pewno oplacalna. Co o tym myslicie?
Nazwa firmy: McDonald’s Polska Spółka z o.o.
Adres: ul.Postępu 18 a 02-676 Warszawa tel.: (0-22) 874-43-03 lub (0-22) 874-43-04 fax: (0-22) 874 43 06 e-mail: monika.dabrowska@pl.mcd.com http://www.mcdonalds.pl Osoba, z którą mają się kontaktować kandydaci: Monika Dąbrowska – Specjalista ds. Licencji Warunki współpracy Przewidywana suma inwestycji: Wymagany kapitał własny – 150 tys. – 200 tys. USD w zależności od lokalizacji restauracji. Podstawowe wymagania sieci: Franczyzobiorcą może być wyłącznie osoba fizyczna (wykluczone spółki kilku osób), inwestująca własne pieniądze i bezpośrednio zarządzająca przyznaną na mocy umowy restauracją. Przed zawarciem umowy kandydat na franczyzobiorcę przechodzi wielomiesięczne szkolenie praktyczne i teoretyczne obejmujące wszystkie aspekty prowadzenia restauracji McDonald’s. Umowa franczyzy zawierana jest na 20 lat i dotyczy konkretnej restauracji McDonald’s. Zawierając umowę franczyzy, franczyzobiorca obejmuje na ogół jedna z funkcjonujących restauracji McDonald’s. Inwestorem w nieruchomość (lokal restauracji) jest McDonald’s Polska Sp. z o.o. Decyzje co do lokalizacji restauracji McDonald’s podejmuje wyłącznie McDonald’s Polska Sp. z o.o. życze powodzenia
ok rozumiem ze trzeba dysponować suma ok 500 tys zl. Ale jakie korzyści otrzymujemy? jest to pewien procent z przychodów tej restauracji (MCDonalds) ? Dziękuje za pomoc i pozdrawiwam!
człowieku o czym ty w ogóle piszesz?
chcesz robić biznes z marką której nazwy nawet nie potrafisz napisać?? ........... bez komentarza pozdro
Teraz moze nie jest tak rozowo jak kiedys [chociaz nie wiem jak MCD prosperowal kiedys]. Jesli bedzie dobrze szlo to zwroci sie ponizej 2 lat, sam sobie policz jaki bedzie zysk. W duzym miescie i dobrym punkcie 30k pln to rozsadny wynik [chociaz moze byc lepiej].
:D :D :D :D Ojej
Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|