|
Mądry Słoń system |
Mądry Słoń system
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Jak w temacie. Co sądzicie o tym systemie? Koszty początkowe dość niskie. Wymagania także.
gdybys jeszcze napisal co to jest to byloby dobrze...... czy nie chodzi tobie czasami o firme Modry Słoń ?? a dokladnie http://www.modryslon.com.pl ??
Dokładnie po prostu głupi Word poprawił a ja nie zauważyłem. Chodzi o Modrego Słonia.
Czy naprawdę nie ma tutaj osoby, która by coś wiedziała o tym miała jakieś doświadczenia złe lub dobre ?
Też myślę o wejściu w to. Mimo wszystko jak policzyłem:
Licencja + półfabrykaty do produkcji książek (normalnie kupuje się pakiet na 60 książek, przy zakupie licencji 120) - 3.200 zł Do tego trzeba mieć własną czarno-białą drukarkę laserową (można wydzierżawić) i można zarabiać. Ale ile? Cena książki u Modrego Słonia wynosi 39 zł. Żeby się przynajmniej zwróciło trzeba sprzedać ok. 85 książek, a to tylko przy założeniu, że wszystko idzie do naszej kieszeni. Ile procent z jednej książki dostaje franczyzobiorca? Warte uwagi to w ogóle?
Nie do końca jest tak. Poza drukarką czarno-biała dobrze mieć jakąś fotograficzna do wydrukowania fotek dzieci oraz skaner. I do tego konkurencja spora bo na allegro sprzedaje.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|