Witam
Mój pomysł na mały biznes to magazyn dla firm internetowych.
Jest teraz coraz więcej firm w zajmujących się sprzedażą przez internet, coraz czesciej ludzie kupują przez Internet. Jednak nie każdy, kto ma dobry pomysł na sklep internetowy, ma na to możliwości. Np. pan X ma pomysł na internetowy sklep z odzieżą, ale mieszka w bloku, w dużym mieście i nie ma lokalu, lub pieniędzy na zatrudnienie pracowników, wynajem lokalu.. I właśnie dla takiego pana X ja, jako pan Y zajmuję się magazynowaniem jego produktów, pakowaniem, wystawianiem faktur i wysyłaniem jego odzieży klientom. Mam doświadczenie w pracy w logistyce i na magazynie, posiadam budynki, które chciałbym zaadoptować na magazyny, nie jest w sumie tego dużo, ale myślę że około 400 metrów kw. Są ogrzewane, jest doprowadzony prąd i woda. Dla takiego sklepiku czy nawet dwóch myślę że wystarczająco, mieszkam w małej miejscowości, ale myślę że to nie problem, na adaptacje budynków chce przeznaczyć około 30 tys złotych, wystarczy je tylko ocieplić i pomalować no i w zależności od asortymentu wyposażyć w regały magazynowe, no i pracownicy, sam wydaje mi się nie dam rady robić wszystkiego, musiałbym zatrudnić pracownika lub dwóch,w zależności od ilości pracy, wysyłek.. Jeżeli chodzi o pieniądze to za świadczone usługi chciałbym miesięcznie mieć z tego około 4 – 5 tys. netto. Pan X lub inni klienci, nie martwiliby się o nic, ani o wynajem budynków, ani o pracowników, jedynie o to żeby jak najwięcej sprzedać, resztą zająłbym się ja.. Jak myślicie czy znalazłbym klientów i jak ich znaleźć? Czy to opłacalny interes?