|
Magazyn |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co sadzicie o budowie magazynu o powierzchni ok. 500 m2 w odleglosci 70 km od Krakowa i ok 50 km od Kielc? Myslalem o wybudowaniu takiego magazynu, kupieniu np 2 wozkow widlowych, zatrudnieniu pracownikow i wynajmowaniu powierzchni dla firm spedycyjnych, dla ich ladunkow - pobieral bym jedynie oplate za wyladunek, przechowanie i zaladunek towaru na ich TIR-a...... myslicie ze to dobry pomysl na biznes?
witaj,
jak najbardziej dobry pomysl... powierzchni magazynowych brakuje u nas w kraju, odleglosc do miast do zaakceptowania jesli wszystko dobrze skalkulujesz sadze ze w przeciagu 10 15 lat powinna ci sie inwestycja zwrocic, a moze wynajac na pare lat i odsprzedac dalej z dodatkowym zyskiem... opcji sporo...trzeba sobie tylko wszystko dobrze wyliczyc,rozejrzec sie po okolicznym rynku nieruchmosci, jakie ceny i zapotrzebowanie na powierzchnie, czego i w jakim standardzie szukaja najemcy itd...powinienes to wszystko wiedziec...aha i ok 1mln ;) pzdr M
pieniadz to nie problem mam juz wlasna firme transportwa i 15 Mercedesow Axorow z naczepami na wlasnosc, wiec doswiadczenie pewne na rynku logistycznym posiadam :) a co do pieniedzy to licze sie ze sporo inwestycja ok. 5 mln zlotych - bo chce wybudowac: 2 magazyny po ok. 1000 m2 kazdy, kupic wozki widlowe, wybudowac biuro i wszystko wyposazyc, miec na pensje dla pracownikow na pierwsze 3 miechy chociaz, ale mysle ze interes sie wybitnie oplaci w tej okolicy i mysle wybudowac nastepne magazyny w moim miasteczku - miasto mnie popiero i powiedzialo ze pomoga w formalnosc w UMiG, bo w tym miasteczku ludzie tylko pracuja w Fabryce Kotlow znanej w calej Polsce - SEFAKO i linii PKP, a reszte dojezdza do Krakowa, wiec teraz jak zatrudnie np. 200 ludzi to troche bezrobocie spadnie chociaz :)
witam,
no to trzymam kciuki za kolege i mam nadzieje, ze wszystko ulozy sie tak jak to sobie obmysliles... pzdr M
Ta liczba ,,200" to rozumiem że żarcik?:D Chodzi pewnie max o 20?
coz to jest 20 ludzi do obslugi magazynu?? ok 20 osob musi pracowac w samym biurze przy umowach, obsludze klienta itp. reszta musi sie zajmowac np rozladunkiem i zaladunkiem TIRow zaparkowanych przy rampach kolo magazynu... ktos musi zliczyc to co w magazynie sie miesci, a mam pomysl na ogromne magazyny zeby mi sie to zwrocilo... wlasciwie to juz zaczalem... zlozylem chwilowo wniosek w UMiG o zalozenie nowej dzialalnosci gospodarczej i szukam firmy wykonawczej do budowy obu magazynow
a mnie się wydaje,ze jesteś kolejnym bajkopisarzem, bo gdybyś miał firmę jak piszesz to zamiast pisać na forum, skontaktowałbyś się z jakimiś doradcami, którzy za odpowiednią sumkę zrobiliby dla Ciebie kompletną analizę począwszy od lokalizacji, przez koszty, do szacowanych zysków i potrzeb ewentualnych klientów. No chyba, że Twój wujek to romek karkosik i dał Ci taką firmę na urodziny i teraz się chcesz pobawić w magazyny. Ludzie dysponujący milionami nie zasięgają porady na forach, ale wśród specjalistów, którzy z tego żyją. W każdym bądź razie życzę powodzenia...marzenia się spełniają [podobno].
witam
też mi się wydaje, że nie jesteś do końca zorientowany w temacie, pracowałem ponad rok w Anglii w mieście 3mln w magazynie jako koordynator rozładunków i załadunków, magazyn o powierzchni około 2000m2, na hali rozładowczej było tylko 14-16 dobrze zmotywowanych pracowników.
|
|