|
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich .Moje pytanie dotyczy adresów mailowych różnych firm i instytucji a mianowicie czy te adresy ,które są ogólnodostępne np w katalogach firm czy tez na oficjalnych stronach tych firm mozna dowolnie wykorzystywac a dokładniej do massmailingu??W konću na adres każdej firmy mam prawo wysłać ofertę wpółpracy.Fakt że wyśle ją naraz do przykładowo do 1000firm poprzez massmailing jest więc legalne??Proszę o podpowiedz .W niektórych tematach problem ten był przypadkiem poruszany ale nikt nie drążył go jakoś specjalnie dalej ,moze więc teraz się uda bo spotkałem się z wieloma sprzecznymi opiniami ,prosze o odpowiedz tylko ludzi którzy są zaznajomieni z tematem lub np. massmailingu używają,pozdrawiam
Wysyłając maila do firmy musisz najpierw napisać maila z pytaniem o zgodę na przesłanie oferty handlowej. Jeśli ją uzyskasz wtedy możesz ją przesłać. A wszystko reguluje ustawa z dnia 18.07.2002 o Świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204).
Witam i dziękuje za odpowiedż .
Informacja handlowa - każdą informację przeznaczoną bezpośrednio lub pośrednio do promowania towarów, usług lub wizerunku przedsiębiorcy lub osoby wykonującej zawód, której prawo do wykonywania zawodu jest uzależnione od spełnienia wymagań określonych w odrębnych ustawach, z wyłączeniem informacji umożliwiającej porozumiewanie się za pomocą środków komunikacji elektronicznej z określoną osobą oraz informacji o towarach i usługach niesłużącej osiągnięciu efektu handlowego pożądanego przez podmiot, który zleca jej rozpowszechnianie, w szczególności bez wynagrodzenia lub innych korzyści od producentów, sprzedawców i świadczących usługi -to najbliżej jest mojego problemu,ale jak się to ma do wysłania oferty współpracy?? Oraz jak się ma do tego massmailing co wydaje mi się być osobnym pytaniem tzn. Czy mozno masowo wykorzystywać adresy e-mail dla powiedzmy umownie ułatwienia sobie zycia bo wiadomo że wynikają też z tego inne korzyści,mozna??
|
|