|
Mailing - czy to działa? - strona 3 |
Mailing - czy to działa?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Ty czytasz tą ustawę w ten sposób ja w inny a jeszcze ktoś ma zupełnie inne zdanie i każdy z nas ma rację. Tak właśnie działa Polskie prawo !!!
Ja nie wiem jak działa prawo w tym zakresie (i obym się nie musiał przekonywać) - ja piszę tylko o tym, co ono stanowi. A polskie prawo nie jest uznaniowe, nie opiera się nawet w takim stopniu jak np. amerykańskie na precedensach. Nie jestem prawnikiem, więc nie mogę się wypowiadać autorytatywnie, ale jakiś czas temu interesowałem się tym tematem nieco dokładniej i jest tak jak piszę - jeśli nie ma zgody od odbiorcy na otrzymanie oferty, to jest ona spamem. Kwestia jest wg mnie zero-jedynkowa. KAŻDY mailing spełnia pierwszy warunek: - Treść mailingu jest zawsze uniwersalna, czyli niezależna od odbiorcy. I nie zmienia tego fakt, że ktoś użył skryptu aby każdorazowo w nagłówku wstawić nazwę konta pocztowego. Więc sprawa rozbija się o drugi i trzeci punkt. Najpierw trzeci. Jeśli celem mailingu jest rozesłanie informacji mającej na celu odniesienie jakiejkolwiek korzyści przez wysyłającego - warunek spełniony. A ile mailingów rozsyła się w innym celu? A teraz drugi - nie ma zgody od adresata? Więc w sumie - spam. A ponieważ dyskusja robi się już nieco monotonna - nie przekonamy się do swoich racji, proponuję nie kontynuować. Każdy sam odpowiada za swoje działania, więc sam powinien sprawdzić, czy to co robi jest legalne czy nie. I tym optymistycznym akcentem :-) Pozdrawiam Michał Mokosa • Para Studio
Witam, 3 miesiące temu kupiłem taki program Virtual Trader się nazywa, wyszukuje on maile powiązanych z jakąś frazą, i później przy pomocy tego programu wysyłamy zapytanie o możliwość przesłania oferty, bardzo sobie chwalę ten program ponieważ, dzięki niemu pozyskałem już paru nowych klientów, widać że firma która ten program zrobiła stawia na rozwój ponieważ cały czas rozbudowują ten program nie dawno wyszła bardzo zaawansowana wersja tego programu, oczywiście od razu go zakupiłem bo na prawdę ludzie wiedzą jak się bawić w te klocki :)
Masowy mailing może za jakiś czas umrzeć śmiercią naturalną- szczególnie w przypadku profesjonalnych firm. Coraz więcej firm stosuje takie właśnie proste zabezpieczenia:
http://www.spamarrest.com/ Spamerzy, drżyjcie..:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|