Witam wszystkich serdecznie,
Mam następujący pomysł na biznes, bardzo chciałabym posłuchać konstruktywnych opinii. Właśnie kończę pięcioletnie studia w zakresie projektowania zieleni, jestem też w trakcie dwuletniego kursu projektowania wnętrz .Zastanawiałam się, czy nie wykorzystać jakoś boomu na rynku nieruchomości i nie zaproponować usługi w postaci kosmetyki nieruchomości przed wystawieniem na sprzedaż. Przeglądając strony agencji nieruchomości, dochodzę do wniosku, ze ludzie zupełnie nie wiedza w jaki sposób pokazać swój dom/ mieszkanie od dobrej strony. Przecież wszystko rozbija się o marketing. Wystarczy naprawdę niewielki wkład i kilka trików( światło, zieleń, trochę farby) a cena nieruchomości skacze w górę. To samo z ogrodem- kiedy ludzie planowaliby np. sprzedaż działki w następnym roku, albo nawet półroczu- osoba z odpowiednia wiedza i umiejętnościami może przekształcić zachwaszczone podwórko w uroczy ogródek. Tanio i szybko. Klienci przeznaczali by pewna kwotę na tę zmianę, a mnie przypadał by dany procent od pieniędzy jakie zyskaliby na transakcji. To na razie wstępny plan tylko, bardzo niedopracowany, ale czekam na komentarze.
Pozdrawiam