|
Mała działalność gospodarcza? Czy zakładać? |
Mała działalność gospodarcza? Czy zakładać?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich, od kilkunastu miesięcy gram po imprezach typu osiemnastki, wesela, urodziny i inne okolicznościowe. Zazwyczaj zawsze podpisywałem umowę o dzieło/zlecenie i muszę przyznać że podatku nie odprowadzałem ale to z takich powodów: nie wiedziałem ile, i jak. Teraz kiedy wywiesiłem na mojej działce duży banner na ogrodzeniu typu "DJ na Wesele , tel. xxx " wypadałoby chyba działalność gospodarczą zarejestrować? moje miesięczne przychody z tego tytułu są dosyć małe, w granicach 1000zł, czasami 500zł, to taka praca dorywcza, ponieważ aktualnie się uczę. Jeśli proponowalibyście mi zarejestrowac działalność to proszę o wszelkie informacje, na jakich zasadach ile miałbym opłat miesięcznie itd.. chociaż nie wiem czy to się wgl opłaca. Proszę o pomoc.
Przy takich przychodach to średnio masz szansę wyjść na swoje. Co do dokładnych liczb to poszukaj w Google, tam jest pełno artykułów które dokładnie wytłumaczą Ci wszystkie koszty. Teraz nawet nie wiesz jaką formę opodatkowania chcesz wybrać. Ale szczerze mówiąc do masz bardzo małe przychody jak na zakładanie firmy, no chyba że robisz jeszcze coś poza tym i przez ta działalność gospodarcza mogłaby Ci się opłacać.
Ardeum.pl - Agencja Marketingowa
Witam!
Pracuje w Sanatorium sp. z.o.o na podstawie umowy o prace na czas określony w pełnym wymiarze godzin. Wpływy z umowy to kwota wieksza niż najniższa krajowa. Chciałbym swiadczyć dodatkowo (po pracy) usługi z zakresu masażu. Nie chce zakładać własnej działalności gospodarczaj a swiadczyć owe usługi na podstawie umowy zlecenie bądź innej. Czy musze te usługi wykonywac wg DG czy moge bez zakładania? Oswiadczam ze na koniec roku z umów bym chciał sie normalnie rozliczac w US. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mała działalność gospodarcza? Czy zakładać?": - czy musze zakładać działalność gospodarczą? - Środki na małą działalność gospodarczą! - Środki na małą działalność gospodarczą! - Czy trzeba zakładać działalność ?? - Czy trzeba zakładać działalność?
• Strona 1 z 1
|
|