|
Mała gastronomia |
Mała gastronomia
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcę kupić przyczepe gastronomiczną...prowadzić mały punkt gastronomiczny! Jest możliwość jazdy z taką porzyczepą lub postawić ją w jakimś punkcie.Może ktoś prowadzi taki punkt i mi poradzi- jak do tego się zabrać , procedura otwierania działalności jest mi znana-chodzi o zakup przyczepy---czym się kierować przy zakupie przyczyczepy aby póżniej nie mieć nieoczekiwanych problemów, co z "Sanepidem",jakie ma wymogi i czy kupująć urzywaną coś sprawdzają....Jestem zielona w tej kwestii!!!!! :?: :?:
Witam ,
Wiecie jak to jest , z gastronomią typu w przyczepie samochodowej , ew. małym domku . Bez stolików w środku , po prostu jest okienko i można kupować tylko z ulicy . Czy musi być doprowadzona woda ???? jaki minimalny metraż ???? i tak dalej jakie są ogólnie normy . dzięki pozdrawiam
Witam ,
Wiecie jak to jest , z gastronomią typu w przyczepie samochodowej , ew. małym domku . Bez stolików w środku , po prostu jest okienko i można kupować tylko z ulicy . Czy musi być doprowadzona woda ???? jaki minimalny metraż ???? i tak dalej jakie są ogólnie normy . dzięki pozdrawiam
sory same posty się podwoiły , byłbym wdzięczny za usunięcie tego drugiego
wystarczy poszukać...
gastronomia-czy-ten-biznes-jeszcze-sie-oplaca-vt17225.html
Biznes się opłaca.
A o szczegóły techniczne dopuszczenia lokalu najlepiej zapytać w sanepidzie. Pozdrawiam Piotr Sz. http://www.creall.pl
Z przyczepą jest bardzo ciężko,musi mieć podłączenie do biezacej wody i ścieków, tak mówią w sanepidzie, chyba,ze będą sprzedawane produkty paczkowane , np,pieczywo, słodkie bułki
Sama mam przyczepę i chciałam zarejestrować ją na sprzedaż kebaba, w świetle najnowszych przepisów muszę o tym zapomnieć. Inne przyczepy działają na "starych przepisach". Ja obserwuję jednak ,że "budki" powstają,myślę,że ludzie co innego zgłaszają a co innego póżniej robią, po prostu ryzykują
Witam mam pomysł na biznes czasy są ciężkie ale mysle że ludzie będą jeść zawsze wiec w obecnych warunkach to najlepsze wyjscie. Chce starać sie o dotacje z PUP na rozpoczęcie działalności no i posiadam troche własnej gotówki .konkretnie ma to być budka z chamburgerami hot dogami itp.
Mam kilka pytań do osób które prowadza podobną działalność , lub prowadziły nie chodzi mi o lokal o powierzchni 100m ale mały lokal gastronomiczny. -Jakie sa koszty wyposażenia takiego lokalu -jakie środki są potrzebne na zakup towaru -wyposażenie lokalu co musi sie znajdować w lokalu -czy są konkretne wymogi jesli chodzi o wyposażenie typu lady lodówki itp. (chodzi o sprzedaż gotowych potraw bez ich gotowania w lokalu) -jakie pozwolenia trzeba uzyskać i gdzie Dodam że lokal ma sie znajdować na targowisku miejskim miasto 100000 plus okolice(obecnie jest tam jedna taka budka i dosłownie sie nie wyrabia) pomysł nie jest nowy ale mysle że może wypalić z pup można uzyskać dofinansowanie do 18000 z tego 30% na towar reszta wyposażenie .jednak pełnej kwoty raczej nie przyznają można liczyć około 12000max czy to może wystarczy PROSZE O KOMENTARZE I PORADY
przede wszystkim jak chcesz otworzyć budke z "chamburgerami" dowiedz sie jak to sie pisze :)
takie małe coś ale jednak poważny krok do rozpoczęcia takiego biznesu :)
a tak a propos twojego interesu mam znajomych którzy prowadza taka budke i to też na targowisku miejskim ,tyle tylko że takich budek jest tam więcej ale odkad wprowadzili do jadłospisu zwykłą bułkę z kotletem schabowym domowej roboty ,roztopiony plaster żółtego serka do tego liść świeżej sałaty plus ogóreczek konserwowy i jakieś tam małe dodatki w zależności od klienta plus sosik (wydaje mi się że jest na bazie majonezu ale nie chcą zdradzic z czego go robią) to się od klientów nie umieją odgonić .
po prostu pychota .
chamburgery?
znowu jakiś skrót? C.Hamburgery.... to chyba będzie ... ciepłe hamburgery...
jak mnie wkur... jak ktoś sie czepia ortografii. To , że ktoś się pomylił to nic nie znaczy, może być bardziej "łebski" od tego , co zwraca uwagę. To jest forum o biznesie , a nie ortograficzne. Nie trzeba pisac poprawnie, żeby otworzyć budke z hamburgerami.Wystarczy mieć łeb,chęci i trochę kasy-reszta sama wyjdzie w praniu.
Zgadzam się, jeden z drugim nie ma nic do powiedzenia w temacie a liczbę postów trzeba jakoś nabić
Zapytam bo może czegoś nie rozumiem, ale co daje "nabijanie postów"? Jakieś nagrody są za to czy coś?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mała gastronomia": - Mała Gastronomia - mała gastronomia hot-dog - Mała gastronomia - Mała Gastronomia - mała gastronomia a wc
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|