|
Mała Pizzeria - strona 2 |
Mała Pizzeria
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Sanepid mozna ominac w ten sposób: wynając lokal, w którym już byla gastroniomia.. i zrobiony był odbiór:)
niby tak tylko pamiętaj, że sanepid robi kontrole wiec lokal musi być tak urządzony by spełniał te wymogi.
Dzień Dobry Wszystkim,
Chciałem odświeżyć trochę temat, bo wiele jest o tym, ale w wielu wątkach i dość stare posty. Mam pomysł na małą ok 60 m2 pizzerie. Jednak nie mam o tym pojęcia. Potrzebuje wszelkich informacji i za wszystkie będę wdzięczny. Musze zrobić biznes plan i potrzebuje wszystkiego czym możecie się podzielić. Zamierzam iść na kurs pizzera (może polecicie jakiś?) żeby zasięgnąć języka jednak liczę też na Was. Mam na oku lokal w ciągu handlowym budynku mieszkalnego na skraju dużego osiedla mieszkaniowego z wieloma biurowcami w okolicy. Lokal jest w stanie deweloperskim (bez tynków podłóg sufitów) wiec do dowolnej aranżacji. Koszt wynajęcia ok. 5 tyś + media. Chciałbym otworzyć w nim mała pizzerie z kilkoma stolikami powiedzmy na max 20 osób. Typowo Pizza+ sałatki i deser + napoje w tym piwo i wino. Jednak mam nadzieje na największy zysk na dostawie. W związku z tym mam kilka pytań do osób które prowadza coś takiego w Warszawie. 1. Projekt lokalu- ile to kosztuje i gdzie szukać? 2. Zezwolenia. Jakie prócz Sanepidu i ile to kosztuje? Czy robią problemy? Jak długo się czeka? 3. Jakie rzeczy musze kupić do kuchni w pizzerii (prócz pieca, zmywarki i robota do ciasta), a które są niezbędne a laikowi nie przyjdą do głowy? 4. Ile się średnio płaci kucharzowi w niewielkiej pizzerii? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki a mam nadzieje że będę mógł zaprosić na dobra pizze. Pozdrawiam Mario
i twój zamiar jest słuszny, chociaż mimo wszystko polecił bym ci zatrudnienie się na jakiś okres w pizzerii, nie jako roznosiciel, tylko np. pomocnik kucharza, wtedy więcej pytań będzie dla Ciebie jasne, pozostaną Ci tylko pierwsze dwa, a i te może ci się wyjaśnią, projekt jeżeli chodzi o wystrój to Twoja sprawa, jeżeli chodzi o funkcjonalność, no to zamieszany w to sanepid, poczytaj HACCP
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mała Pizzeria - strona 2": - mała pizzeria - mała pizzeria w krakowie osiedla studenckie - pizzeria - Pizzeria - bar pub pizzeria na wsi
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|