|
Malarstwo i nie tylko |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie wszystkich na forum. Zeby za bardzo nie lac wody powiem odrazu o co chodzi. Mianowicie moj ojciec jest uzdolniony plastycznie, glownie w dziedzinie malarstwa ale nie tylko. Ma przepracowane juz 33 lata, a czeka go jeszcze 10 lat do emerytury. Moje pytanie polega na tym, czy jest sens np. zalozyc strone w internecie z jego pracami (oczywiscie do kupna). Oczywiscie najlepiej by bylo kupowac na zamowienie (np. jakies reprodukcje). Problemem byloby wypromowanie takiej strony oraz jako takie koszty utrzymania. Wiadomo, ze jest dzisiaj ciezko osobom starszym ze znalezieniem dobrej pracy a dzieki talentowi mozna by dorobic dodatkowe pieniadze. Moze macie jakies inne pomysly ? Wiadomo np. ze rynek na zachodzie ma wiekszy zbyt na takie rzeczy (bo ludzie sa poprostu bogatsi, ja nie mowie tu o takim kiczu jak obrazki na allegro za 30zl). Skad znalesc ludzi, ktorzy chcieli by to kupowac. Z gory dziekuje za jakiekolwiek zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
Z tego co wiem to ciezko sprzedac teraz jakies obrazy... Mieszkam w Krakowie i tu najlepiej idzie sprzedawcom pod brama Florianska ktorzy siedza poprostu w uczeszczanym miejscu przez turystow, moze jest w Twoim miescie jakis handlarz uliczny, spytaj sie czy nie chciałby miec jakiego procentu od sprzedarzy... moze akurat sie uda... albo sprobuj faktycznie na allegro, moze zaskoczy...
Sprawdź na allegro ceny i czy jesteś w stanie z nimi konkurować, np taka reprodukcja:
http://www.allegro.pl/item174504246_inn ... 2_bcm.html
niech zaniesie obrazy do galerii
|
|