|
Małe centrum budowlane |
Małe centrum budowlane
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
wiec zaczne odrazu do rzeczy chodzi mi po glowie male centrum budowlane tj na poczatku sprzedaz klei, silikonow, fug, cementu i na razie to tyle bo brak funduszy (ok 35 tys). Miejsce mam bardzo dobre gdyz pomysl nalezy do mnie bo sam pracuje w takiej firmie i juz naganiam klijentow i robie wstepne badania rynku kilku znajomych ktorzy by brali to odnas wiec tak jak pisalem pomysl moj a miejsce ma moj kolega bardzo dobre przy drodze wylotowej w miescie 110 tys. potem bysmy mogli zaczac dodawac do interesuj gdyby sie krecil np kamienie naturalne kostke brukowa po tynki szlachetne i farby.....mysle ze biznes dobry.....ale chce was sie podpytac jezeli nie wypali nic nie stracimy kleje sie sprzeda w pomocyjnej cenie i zejda od raki praktycznie......zadawajcie pytania na ktore mam odpowiedziec i co o tym sadzicie.....pozdrawiam
Jesli pracujesz w czyms podobnym. to wiesz jaki jest rynek u cb, w twoim regionie. My tu nie bedziemy tobie wymyslac ZAJEBISTE BICIE wchodz w ten biznes kasy jak lodu. Pracujesz w tej miejscowosci co masz zamiar otworzyc swój, ten sam biznes. to widzisz ile masz klientów dziennie jakie zyski bla bla. My tobie nie powiemy nic nowego czego ty nie wiesz. Chcesz aby sie wypowiedziało 100osób ze zajebiste bicie. i co ci to da? jesli np. jestesmy z 2 konca kraju? np. u mnie jest duze bicie na weglu a nie na materiałach budowlanych. to wszyscy z niemiec sciagaja odemnie. i bym powiedział NIEWCHODZ W TO. :)
POZDRAWIAM. $$ ZYCZE:)
no ok bicie nie bicie moze i dobre ale moze ktos by podpowiedzial np co jeszcze mozna miec w asortymencie zeby ludzi przyciagac jakies koszty reklamy moze ktos zna badz wie jak rozinac na szybko cos poodbnego na poczatke chcialbym zeby interes sie utrzymal i przyciagal wiecej klijentow powiedzmy 1500 zl dla mojego kumpla zeby mial cos z tego ja nie chce nic ale z czxasem jak bysmy stlai sie bardziej znani chcialbym razem znim sie utrzymywac z tego pozdrawiam...
z tak nędznym asortymentem jaki zaprezentowałeś to lepiej zainwestuj w kiosk bo klient sie raz pojawi i zrazi ...
lepiej przyłącz sie do chociażby psb ,zapytaj o warunki i koszty
Jestem daleki od odradzanie Ale troche w takim biznesie pracowalem i wiem ze jesli chodzi o materialy budowlane to klient ktory cos kupuje idzie tam gdzie moze kupic wszystko lub prawie wszystko zapakowac to na darmowy transport sprzedawcy i zawiesc na budowe . Ok jesli chcesz liczyc na klientow ktorzy przyjda po tube silkonu lub worek cementu to ok ale nie zarobisz na tym wiecej niz na etacie W tym biznesie trzeba miec wszystko od a do z Jesli np farby to wzystko co z tym sie laczy Jesli cegly to wszystko do tego potrzebne itd Mysle ze kapital jest naprawde za maly zeby w tym temacie zaczynac
35 tys to ok 14 palet klei plus fugi i silikony krzyzyki(najtaniej w miescie+ transport+ duzo znajomych nabywcow pod ktorych bedzie towar). z czasem ok 2 miesiecy jezeli bedzie sie oplacalo to doloze cement klej do styropiany styropian, farby, tynki kazdy jakos zaczynal chodzi tylko o to by sprzedac ok 500 workow w miesiacu co jest wykonalne jak najabrdziej a na jednym miec srednio 5 zl na tanich 3 na drogich klejach 7-8 zl ....
Zrozum że jeśli klient ma do wyboru jechać do Ciebie mając na liście cement , bloczki betonowe, fuge etc to pojedzie do składu budowlanego gdzie dostanie wszystko a nie do Ciebie po fuge na której zaoszczędzi 10zł które wyda w postaci czasu i paliwa żeby jechać do drugiego składu. Zrobisz jak uważasz ale w/g mnie to tak jak pisałem kiosk otwórz i lepiej na tym wyjdziesz z takim podejściem :)
czyli uwazasz ze z samego naganiania nic nie wyjdzie?? ja pracuje w tej firmie ciagle kumel siedzi na paletach daje mu telefon tyle i tyle workow tu i tu i jedzie z faktura do domu... to zly pomysl dotego dojda firmy budowlane duze.......ok 15-25 os ( 2 takie firmy) i ok 5 mniejszych plus znajomi wykonawcy w tym kilku dobrych kumpli.....i tesciu :) ktorzy klada te plytki i miesiecznie wyrabiaja ok 30-50 workow kleju......
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Małe centrum budowlane": - małe Centrum Ogrodnicze - Małe centrum spedycyjno - przeładowcze. - Nazwa? Małe centrum! Wulkanizacja + Auto handel + Myjnia ... - Centrum Budowlane - działki budowlane 34000 zł przy lesie 30min od centrum Pozna
• Strona 1 z 1
|
|