|
Małe Centrum Ogrodnicze |
Małe Centrum Ogrodnicze
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Moze ktos zupelnie przypadkiem wie cos na temat centrow ogrodniczych??Chodzi mi o takie przydrozne sklepy gdzie mozna kupic wszystko od ziemi pod krzewy po drzewka i kwiaty. Mam dzialke w okolicach W-wy i szukam pomyslu na interes. Myslalem juz o stacji paliw , poruszylem nawet temat na forum ale po obliczeniu wszytkiego stwierdzilemze sie chyba jednakprzeliczylem
Pomysł jest fajny. W moim mieście gdzie jest 20 000 mieszkańców jest taki sklep przy drodze szybkiego ruchu. Prosperuje bardzo dobrze. Wiecznie klienci, widać, że sę rozwija.Zwiękasza asortyment. Teraz nawet altanki sprzedaje. Jak nie ma w pobliżu to polecam.
Jest tzn jest w sasiedneij mijscowosci ale z tej strony gdzie ja mieszkam nei ma zadnego. Takie sklepy maja ta zalete ze na obra sparwe (przynajmenij mi si etak wydaje)wymagaja malo nakladu finansowego, bo wystarczy postawic jakis maly budynek i na upartego mozna sprzedawac towar ktory bedzie stal na zewnatrz a z czasem rozszezych budynak o jakies zaplecze ktore pozwoli na sprzedaz innego rodzaju towarow. Interesuje mei tylko skad wziac asortyment jakie zezwolenia trzeba posiadac itp
Wydaje mi się, że na giełdzie kwiatowej.
giełda albo bezpośrednio od producenta, takiego jak ja. Jeśli jest ktoś zainteresowany ofertą to proszę pytania kierować na pw.
Ciekawy pomysl, branza rozwojowa lecz nie tak latwa jak sie wydaje. Wklad finansowy zalezy od asortymentu na ktory sie zdecydujesz, "wszystko i nic" (nawozy, nasiona, sadzonki, ziemia,drobny sprzet, kasa, wyposazenie itd.) w malym sklepie to min 50tys i przygotuj sie ze jako nowicjusz nie dostaniesz nic na kreche. Centrum ogrodnicze to sezonowy biznes, zyski wypracowujesz od wiosny do jesieni. Zima to martwy sezon a koszty stale i tak trzeba poniesc, wiec aby sie rozwijac trzeba zabezpieczyc jeszcze kilka/nascie/dziesiat tysiecy. ...Szopka nie wystarczy :) bardzo wazny jest plac (parking,latwy dostep do towaru,bark blota itp..), a jeszcze wazniejszy fachowy,kompetentny, potrafiacy doradzic sprzedawca :) Asortyment mozna bez problemu znalezc w necie, specjalistyczne centra dostarcza ci wszystko czego zapragniesz, zezwolenia jak przy "normalnej DG" Pozdrawiam.
hmm fakt plac na ktorym sie bedzie znajdowal prking nei moze byc taki na dziko tzn bloto dolki i wogole wiec musze wziac pod uwage koszty zalozenia parkingu, bar tez o tym myslalem w okolicy jest sporo mlodziezy wiec jesli udalo by mi sie zalatwic pozwolenie ne sprzedzr alkocholu to w zime koszty utrzymanaia by troche zmalaly bo bar by jakies dochody przynosil, musze sobei to jescze na spokojnie przemyslec i wszytko skarkulowac.Dzieki za informacje:)jesli jescze jakis sugestie sie nasuna to prosze napisz.
Nie mialem na mysli baru, lecz... brak blota, sorki :) bar z alkoholem to raczej nie najlepszy pomysl ... ;) choc musze przyznac ze stylowy Bar kawowy, gril itp. to atrakcyjny dodatek i byc moze w Twoim przypadku sposob na dodatkowy dochod.
Kalkulujac rozwaz moze wprowadzenie do oferty sprzetu budowlano-ogrodniczego (kosiarki, ciagniki jednoosiowe, pilarki, odsniezarki itp. itd.) wspominales cos o stacji benz wiec powinienes udzwignac to finansowo. Usiadz i policz, jak wypali daj znac :) Pozdrawiam.
Witam,
Mam do zaoferowania bukszpany 3 letnie w każdej ilości najważniejsze jest to że mamy największą przeżywalność tzn że średnia u osób zajmujących się tym to 6-7/10 dzrzewek przeżywa a u nasz 9,8/10 przeżywa-cena zależna od ilości jaką się zamawia. Większość centrów ogrodiczych z którymi wspólpracujemy sprzedaje je z marżą 100-200%. Mam również do zaoferowania drzewka owocowe-brzoskwinie, śliwy, śliwy ozdobne, jabłoń rajską..itp. Jeżeli ktoś jest zainteresowany współpracą to zapraszam, odbiór możę być osobisty-warszawa, pułtusk, ciechanów, serock. Przy większej ilości istnieje również możliwość dowozu. Możesz je sprzedawać na aukcjach internetowych lub znaleść centrum ogrodnicze w swojej okolicy i im je zaoferować lub sprzedawać je na giełdach Proszę o kontakt na priv
Nawozy sprzedam
Witam:) JEstem zainteresowana drzewkami owocowymi:) Czy mogę prosic o kontakt w postaci nr.tel? POzdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|