Witam, co myślicie o tym mieszkam w nie dużej miejscowości około 250 tys. ludzi koło Kielc i tak myślałem dość długi czas nad założeniem własnej firmy a dokładnie sklepu z urządzeniami RTV, telefony komórkowe i ogólnie sprzęt elektroniczny, a chodziło by Tu o telefonu i produkty Made In China, Np. Telefony Dual Sim ? przecież jest na to popyt ponieważ ludzie chcą to kupywać widać jak np. na allegro się to sprzedaję a u mnie w mojej miejscowości jest może z 4 komisy a nigdzie takiego produktu nie ma ? przecież telefony dual sim np. HELLO KITTY dzieci chętnie były by tym zainteresowane i rodzice na pewno by im kupili :) tylko nie wiem jakie trzeba spełnić wymogi aby dostać dofinansowanie z UNII ? mam znajomości gdzie pewna pani pisze bardzo dobre biznesplany i jej wnioski zawsze przechodzą :) z drugiej strony też znajoma siedzi z tej samej miejscowości w akceptacji takich wniosków więc jest duże prawdopodobieństwo że przejdzie i mój.A teraz pytanie do was czy to przejdzie ?Telefony i inne produkty chętnie bym sprowadzał z chin np. z tej strony http://www.diytrade.com/ tu jest na prawdę w czym wybierać a ceny po prostu kosmiczne ? jak to jest z tym cłem oraz vat jak bym chciał sprowadzać te telefony i sprzedawać u nas w Polsce na firmę ? bo o ile się nie mylę trzeba mieć firmę aby zamawiać hurtowo z zagranicy ? tak?
co powinnam zrobić na sam początek ? krok po kroku ... gdzie się udać itd.?