witam!
mam 22 lata... miałym pieniądze na busa 16 osobowego ok 2003 rok produkcji. Chciałbym przewozić ludzi z małopolski do Anglii... mój plan polega na tym że ogłoszenia w lokalnej prasie z początku + internet + ulotki. Pozniej wiadomo zadowlony klient poleci nastepnego i jakos by to hulało.... dodatkowo planowałbym zabierać paczki do Anglii oraz z Anglii do Polski wiadomo ze ludzie sobie czesto cos podaja a poczta to niezbyt pewna sprawa...
co myslicie o czyms takim? Wiem ze to dosyc oplacalny biznes z tego co obserwuje sasiad wozi ludzi do portugalii i z powrotem i na kase chyba nie moze narzekac.
Dodam tez ze mam u kogo nocowac w Anglii, drugi kierowca znalazlby sie... do Anglii dcelowo jechalbym do miasta w ktorym jest sporo Polakow a jezdzi tam tylko jeden autokar i to zawsze miejsc nie ma a jak sa to juz strasznie drogie,
2000zl paliwo napewno by mnie wyszlo plus eurotunel ok 500 euro w obie strony.... reszta to 'teoretyczny zysk'
myslalem o cenie w jedna strone za przejazd 400zl.... nie wiem wydaje mi sie ze nie jest to zbyt duzo? co myslicie o tym? przy ko,plecie osob 16 mam ok wplywu 6400zl - 2000zl - 500euro = ok2800zl nie wliczam do tego kasy za przesylki a to dodatkowy zysk.
znam sie na telefonach i czesto jak jade do anglii to przywoze pare wgrywam menu polskie sciagam simlocki w domu wiec to tez dodatkowy grosz tym bardziej ze moglbym wiecej busem przywiezc wiec dodatkowy grosz jest.
a teraz mam pytanie do Was jak to wyglada od strony formalnej? dzialanosc to podstawa.... prawo jazdy kategorii D1 tez bez problemu.... czy potrzebuje jakies dodatkowe pozwolenia? (np. na przewoz osob?) nie znam sie zabardzo na tych formalnosciach wiec prosze o kilka porad....