|
Malowanie bajek na ścianie - pokoje dziecięce - strona 2 |
Malowanie bajek na ścianie - pokoje dziecięce
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mozna zobaczyc jakies przykladowe zdjecia?
Przykładowe prace można zobaczyć na http://azteqgraf.prv.pl
Musze przyznac Azteq, ze Twoj pomysl bardzo mi sie spodobal i zainspirowal.
Napisz mi prosze czy miales jakiekolwiek doswiadczenie w malowaniu scian? Jakich uzywasz farb? Czy to sa rozne rodzaje czy raczej jeden rodzaj w roznych kolorach? Napisz jakich uzywaz narzedzi (od malych pedzelkow poprzez rolki)? Jezeli nie chcesz o tym pisac na forum to napisz na PW. Dziekuje i pozdrawiam!
witam. Kiedys juz zalozylem taki temat. Ale teraz sie jeszcze raz podpinam pod niego. Robilem mały hotelik w szkocji kilka pokoi ale efekt naprawde fajny. Dla zainteresowanych zdjecia na maila bo tutaj to nie wiem jak sie wrzuca.
POZDRAWIAM
Moim skromnym zdaniem pomysł jest FANTASTYCZNY!!! Uważam, że jedynym problemem jest tylko odpowiednie i kierunkowe rozreklamowanie się. Nie chcę być prorokiem, ale uważam, że wystarczyłoby zareklamować się np. na allegro, zrobić piękną aukcję z kilkoma zrobionymi pokoikami i to by wystarczyło w zupełności. Gdyby moja córka nie miała już 5 lat pewnie sam bym zamówił taką usługę. Trzeba wziąć pod uwagę, że jako społeczeństwo cały czas się bogacimy i wydajemy pieniądze na coraz to nowsze i lepsze produkty i usługi. Jeżeli jesteś kolego ze Śląska, to już w ogóle jest to bajka, maż roboty na 100 lat!!! Gdybym ja miał taki talent...;) Gwarantuję Ci, że przy tego rodzaju usłudze, gdzie robimy coś dla swoich dzieciaków, to często nie patrzy się na koszta. A najlepszą reklamą wówczas są referencje. Jedna mama drugiej mamie i zobaczysz, że telefon się zagrzeje... ;) Dobra. Rozpisałem się trochę. Powiem tak. Zrób kilka pokoików, porób ładne zdjęcia, zrób ładną aukcję na allegro i odżałuj 200zł i wystaw się z dobrym tytułem aukcji na stronie głównej allegro. Daję sobie ręce obciąć, że dostaniesz min. 10 zleceń w ciągu pierwszego tygodnia. Jeśli się mylę, zwrócę Ci koszt tych 200zł za wystawienie aukcji na stronie głównej. Idziesz na to? Jestem pewien co mówię, bo sam handlowałem art. dla dzieci na allegro i gdyby nie nieuczciwy kontrahent, który jak zobaczył jak mu rozkręciłem sprzedaż, to stwierdził, że "teraz ja sam", to miałbym już dzisiaj z 2000 komentarzy. Spróbuj, warto! Pozdrawiam
Witam. Pare prac juz zrobila bedea w szkocji i z ta właśnie mysla tu wróciłem zeby w polsce spróbowac tego. A jak myslisz czy zblizajaca sie jesień i zima nie zmniejsza popytu na takie usługi? Jak chcesz to podaj maila to wysle ci kilka przykładowych moich prac. POZDRAWIAM
Dziękuję wszystkim za komentarze - zaczynam coraz poważniej myśleć o tego rodzaju działalności na pełną skalę - trzeba korzystać z tego co natura dała hehe
Waldemaro: Propozycja baaardzo interesująca ;D - choć w obecnej sytuacji politycznej zakrawa o ściganie przez CBA ;) Pomyślimy, zobaczymy.... polakosbanditos: Widziałem pracy - po prostu rewelka - pełen profesjonalizm - aż mi głupio wyskakiwać z tymi moimi bajeczkami...;) NO ale zmotywowałeś mnie do poćwiczenia w tym kierunku No przełom jesienno-zimowy to zawsze mniejszy ruch w usługach budowlano-malarskich więc trzeba się nastawić na sezonowość pracy. Choć z drugiej strony chodzi głównie o malowanie wnętrz więc zima za oknem w niczym nie przeszkadza....
Chciałbym odświeżyć temat.Jestem zainteresowany takim całorocznym biznesikiem:)Pytanie:
-jaki marketing?Gdzie i jak sie promować,aktywnie rzecz jasna> Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
super pomysł a w okolicach warszawy też pracujesz prosze o kontakt Azteq i ewentualnie o zdjęcia prac
Jakie macie zdanie na ten temat?
U mnie możesz to zrobić za kase rzecz jasna ;) lub prowizje ja tez umiałbym zrobić taki rys na sciane ale moje życie toczy się gdzie indziej moge oczywiście podjąć współprace ale tylko współprace niechce tylko tego robić
Mieszkam w okolicach Trójmiasta,maluję pokoje dziecięce według ich fantazji i wyobraźni:)
Czy jest popyt na takie rzeczy w Gdańsku,Sopocie? Pozdrawiam.
Witam,
Rowniez chcialabym zajac sie tego typu biznesem. namalowalam juz pare obrazkow ale wszystkie byly zlecenia byly zalatwiane "po znajomosci". jakis czas temu umiescilam ogloszenia w internecie ale popytu tak wielkiego jak piszecie jakos nie widze niestety... jestem z Poznania gwoli scislosci.
Witam od 9 lat profesjonalnie zajmuję się malarstwem wielkoformatowym w technice airbrush....Pierwsze kroki stawiałem w niemczech i tam doskonaliłem swoje techniki...na początku malarstwo traktowałem jako hobby.Po wymalowaniu mojej pierwszej knajpy na starówce w Dusseldorf ,stwierdziłem że są z tego niezłe pieniążki ( porównanie było proste ...dwa miesiace ciężkiej pracy na budowie równało się dwum tygodniom malowania na ścianie) Hobby moje przerodziło się w sposób na życie...Musiałem zainwestować w sprzęt i naturalnie rozreklamować się. Było słodko cukierkowo po prostu super...Cztery lata temu wróciłem do kraju i naturalnie od razu wziąłem się do pracy !!! Ku mojemu zdziwieniu w Polsce była to jeszcze egzotyka...znane było jedynie grafitti co moim zdaniem niewspółmierne jest do AEROGRAFU...Dopiero od dwuch lat zaczął się popyt na airbrush i dzieła nim malowane ....w moim przypadku królują restauracje ,puby i mieszkania prywatne ,dla osób które chcą zacząć podpowiem ,że najlepszą reklamą będzie wasza praca !!!! Pamiętajcie również o tym ,że zleceniodawca oczekuje pełnego profesjonalizmu od wykonawcy !!!! Raz zdażyło mi się usuwać pracę wykonaną przez pseudo artystów....tacy ludzie być może (naciągacze) pieniędzy nie zarobią.
Chętnie odpowiem na pytania osobom które chcą zacząć tego typu "interes" ... chętnie wyśle zdjęcia moich prac osobom zainteresowanym (ponieważ jestem nowym forumowiczem to nie mogę wstawić linków do zdjąć) Pozdrawiam
Wiatm. Mam pytanie do kolegi painter ostroda+ jakie sa realia cenowe teray w tzm temacie. widye ye juy roche w tzm siedyisy to moze skrobniesz cos na ten temat. mianowicie zamierzam wrocic do polski z irlandii (powody osobiste)i mysle o zabraniu sie za to na powaznie(juz 2gi raz). czytalem ze zajmujesz sie aero, ja raczej siedze w "duluxach" i spray. Jakiekolwiek orientacyjne ceny metra kw. beda mi pomocne i nakresla sytuacje.
fotolog. com/roomscolors to link do zdjec Dla zainteresowanych powiem ze tutaj za ZWYKLE pomalowanie nieduzego pokoju bierze sie ok 900E a za jakiekolwiek udziwnienia artystyczne typu pare kwiatkow ok 50% wiecej. Zapraszam do wymiany informacji sugesti. Ps utracilem kontakt z kilkoma osobami z forum w tej sprawie i jesli sledzicie temat to prosze napiszcie. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Reklamy wyświetlane projektorem na ścianie budynku
- Odnosnie bajek na ścianach... - WYŚWIETLANIE BAJEK FILMÓW !! - Odzież z nadrukami ze znanych bajek - Pensjonat dla koni plus pokoje - Dotacje z UE na pensjonat/pokoje - Pokoje na wynajm w turystycznej miejscowości - Pokoje/pensjonaty/schroniska/domy wypoczynkowe - Dotacja na rozszerzenie działalności o pokoje gościnne Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|