|
Malowanie bajek na ścianie - pokoje dziecięce - strona 4 |
Malowanie bajek na ścianie - pokoje dziecięce
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ja osobiście mam dwie działalności gosp...Polską i Niemiecką..i w obu przypadkach kwestie artystyczną mam podpiętą pod aranżacje wnętrz...
chcesz darmowe kosmetyki firmy maybelline???
napisz do mnie lysoniekmałpao2kropkapl
Nowy pomysł.Extremalne(szybkie tempo) malowanie pokoi dziecięcych.Pokój-2,3 dni malowania.Jakieś 130pln za metr/kw.
2 osoby z wykształceniem plastycznym.Od 1.5-2 tyś za zlecenie. Mówcie jak to widzicie.
Widzę,że temat powrócił.Ale nie bardzo rozumiem co masz na myśli.Dostałeś taką propozycję,czy to twój pomysł?Wiesz ,na expresowym malowaniu może i zarobisz,ale jaki tego będzie efekt?Ja np.muszę mieć satysfakcję z efektu końcowego i musi mi się podobać,nie lubię odwalać fuszery.No chyba,że komuś też za bardzo nie zależy na superhiper efekcie,a tylko na super.Jak ktoś jest wprawiony w malowaniu to zrobi to szybko i dobrze,zależy jeszcze jaki motyw.130zł za metr to mało,chyba że to coś prostego bez cieniowania i szczegółów.Ja maluję z drugą osobą i róznie bywa,szczególnie jak jest nowy wzór do zrobienia a nie mamy opracowanego projektu kolorystycznie.Gdyby to był gotowy wzór rzucony projektorem na ścianę to można podyskutować.Napisz więcej o tym pomyśle.
Hej pewnie oglądałes na TVN w niedziele ten program "dobry biznes"czy jakoś co babka wygrała tylko ona w przeciwieństtwie robiła naklejki z bajek pozdro
Więc sadek,wygląda to tak...jak wiadomo dziecko zwłaszcza małe nie potrzebuje malarstwa klasycznego w swoim pokoju,ono musi mieć kolory,fajne formy(postacie z bajek-czyż kubuś puchatek u rysowników Disney'a miał szczegóły anatomiczne?),nie żadna fuszera z szablonów tylko jeden dzień szkicu recznego,i jeden dzień kolorowania(ew.3 na wykończenie szczegółów).Więc dziecko gdy wyjedzie na weekend wracając wieczorem w niedziele trafia do innego już pokoju-taka forma prezentu:)
Jaki cennik chodzi w tej dziedzinie?
DOŁĄCZAM SIE DO PYTANIA .
No witam!Kubuś Puchatek owszem,anatomii u niego niewiele,ale malowany bez światłocienia wygląda płasko,można i tak.Na Puchatka to parę godzin wystarczy a nie 3 dni,no chyba że cały pokój w Puchatkowy to trochę schodzi.A prawdę mówiąc to więcej roboty ze szkicowaniem niż z malowaniem.Dlatego marzy mi się projektor i wtedy można działać na maxa.A ceny to min.250zł. z m2,ale 300,350 to norma.Chyba,że większy metraż do zrobienia to już do uzgodnienia.Ciągle myślę o tej działalności ,ale twierdzę że samo malowanie na ścianie to za mało,więc trochę mam innych pomysłów,tylko czasu brak na realizację.
Forma prezentu mi się podoba,ale mało znajdziesz chętnych na wydanie 2000zł za 2,3 dni malowania.I trzeba mieć porządnie opracowany projekt i być pewnym,że się wyrobisz bo różnie to bywa,są niespodzianki w trakcie.Ludzie maja różne ściany i farba różnie kryje.Czasem trzeba kilka warstw farby położyć,jednym słowem opracować wszystko technicznie z gotowym projektem.
A i jeszcze do konradsza:gdybyś zerknął na posta azteqa,to byś zauważył że pisał go sto lat temu,więc raczej program go nie zainspirował:)
We wczorajszym biznesie na TVN była kobieta,co robi naklejki z bajkami dla dzieci.
Nie widziałam programu,ale naklejki to nic nowego.Są takie firmy co robią również dla dzieci tylko mały wybór wzorów.Też o tym myślałam już kiedyś żeby tylko na dzieciach się zkoncentrować,ale trzeba mieć ploter do tego.
Witam,
To jest bardzo dobry pomysł na biznes ale ja bym to zorbił innaczej po co malować jak możesz projektować naklejki na ściane,które po odklejeniu nie zostawiaja sladu. Zycze powodzenia!
Chciałam zauważyć że za granicą takich naklejek jest masę,u nas dopiero to wchodzi.I prędzej czy później zostaną sprowadzane w większych ilościach jak będzie zainteresowanie.Ja mogę projektować czemu nie,tylko kto mnie zatrudni...Chyba lepszy interes na produkcji,bo naklejki są dosyć drogie a koszty wykonania niewielkie porównując.Orientowałam się i wystarczy mały ploter i można działać za pół ceny.Przebitka jest niezła za prosty wzór czy szablon.Jak ktoś posiada profesjonalny ploter to mogę nawiązać współpracę,bo mam kilka jeszcze pomysłów.
Sprawdź również podobne tematy:
- Reklamy wyświetlane projektorem na ścianie budynku
- Odnosnie bajek na ścianach... - WYŚWIETLANIE BAJEK FILMÓW !! - Odzież z nadrukami ze znanych bajek - Pensjonat dla koni plus pokoje - Dotacje z UE na pensjonat/pokoje - Pokoje na wynajm w turystycznej miejscowości - Pokoje/pensjonaty/schroniska/domy wypoczynkowe - Dotacja na rozszerzenie działalności o pokoje gościnne Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|