|
Malowanie na ścianach na zamówienie |
Malowanie na ścianach na zamówienie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
myślę np o jakichś malowidłach w pokoju dzięcięcym, ale nie tylko, w sumie co by kto sobie zażyczył, może też malowanie na zewnątrz budynku jakichś reklam bądź nazw sklepów, mam 20 lat i zderzam się z bolesną prawdą że niewielę potrafię (jestem na pierwszym roku studiów) a chciałabym mieć w przyszłości swoja firmę,może udałoby mi się przynajmniej wykorzystać jakoś 'talent' malarski, wiem że są już różne firmy które się tym zajmują ale chyba nie ma ich wiele, tylko znowu nie wiem czy byłoby zapotrzebowanie...? póki co mam za sobą dosłownie kilka takich 'projektów', tak po znajomych, zastanawia mnie czy takie coś mogłoby się przerodzić w przyszłości w jakiś bardziej dochodowy biznes, co myślicie?
Dobrze, powiedz mi:
-jakie miasto. -jaka ludność przewyższa. -jakie zaludnienie. -twoje wymiary. -miast bogate czy biedne. -ilość firm/osób prywatnych oferujących taką usługę. -twoje wykształcenie. -kierunek studiów. To pomoże Tobie oraz mi oszacować co nie co. P.S. z tymi Twoimi wymiarami żartowałem ale możesz podać :)... Jeśli chcesz uzyskać bardziej szczegółowe rady polecam wiadomość prywatną do mnie. Z poważaniem Wąski
wymiary nienajgorsze ;)
wykształcenie średnie, jestem po ogólniaku a studiuję ekonomię, miasto Lublin, jakies 350000 ludności, wschodnia granica więc raczej niezbyt bogate niestety... co do ilości firm to nie słyszałam tutaj o takiej, ale czy ktoś zajmuje się tym prywatnie nie mam pojęcia, widziałam kilka kolorowych nazw sklepów na ścianach więc całkiem możliwe, poszukam informacji jeszcze na ten temat, narazie tak wstępnie o tym myślę, jest wiele przeszkód, nie mam własnego samochodu żeby dojeżdżać do klientów, odłożonego kapitału, i pewnie jeszcze wiele innych, ale jeśliby się uprzeć to myślę że wszystkie do pokonania :) ale póki co sama nie jestem do końca przekonana do tego
Wysłałem Ci wiadomość prywatną.
justyska a w czym robisz?
W którą stronę z tymi malowidłami chciałabys iść? Kojarzysz trochę ludzi z Lublina? rysa z dhe? bista z knzr reno z 7dc Wszyscy mażą po murach :) i prywatki sprzed 3,4lat też robili. Specjalizacja to lunaparki. Jak kojarzysz to wiesz w jaką stronę poszli i co potrafią :) Jak ja byłem młodszy i bardziej buntowniczy to takie zlecenia łapało się z ulicy. Wystarczało, że czlowiek 2dni malował coś na ścianie i ludzie sami się interesowali tyle, że każdy wtedy chciał prawie za darmo, a my się cieszyliśmy jak było na piwko :) Na moje powinnaś się zakręcić do jakiś kółek artystycznych tam ludzie się tym zajmują na szerszą skalę. Jest w Lublinie taki gość co robi apteki w stylu starożytnych świątyń. Ile za to bierze to nie wiem... czy sam robi też nie wiem. Jeśli robisz w graffiti to łapiesz zlecenia na goldenline.pl często coś wypływa na streetartach. Nie wiadomo w czym się specjalizujesz, by doradzić.
niestety nie jestem z samego Lublina i nie kojarzę w ogóle ludzi w tym temacie :) no ale ja raczej nie zajmowałabym się graffiti :P
tylko coś w tym stylu... http://wallart.pl/ bądź jak ta pani http://www.czarwnetrza.pl/galeria_malar ... nnego.html
a tak patrzę w internecie i trochę jest takich ogłoszeń... :\
Zapraszamy do kontaktu również grafików komputerowych i artystów-malarzy, którzy chcieliby podjąć z nami współpracę.
Nie próbowałaś? Wawa przecież nie daleko... może kogoś na region szukają...
nie myślałam raczej o przeprowadzce do warszawy, wysłałam im kilka zdjęć moich 'dzieł' ;p, zobaczymy, jeśli będą szukali kogoś w tych okolicach i będzie to jakaś w miare ciekawa oferta to czemu nie :) choć podobno nie ma to jak na swoim :)
dostałam podpowiedź żeby udać sie do firmy remontowej bądź malarskiej i zaproponować współpracę, teraz proszę o porady bardziej szczegółowe bo pomysł mi się spodobał :) (jako jedna z form pozyskiwania klientów)
jak przygotować pisemnie ofertę żeby to wyglądało w miarę 'profesjonalnie'? na jaką współpracę mogę liczyć? będzie to umowa o dzieło zapewne, ale np, jeśli obraz wycenię na 300 zł to jak to dzielić między mnie a tą firmę? na jakich zasadach by to mogło działać ? pewnie sporo będzie zależało od samej firmy, ale na co mogę liczyć? bo w tym to już się w ogóle nie orientuję
Widze , ze nie jestem oduosobniona ze swoim pomysłem..;)
Witam na forum. Troszke o mnie..więc..bezrobotna , lat 25, studentka jednego z kier. artystycznych , matka, bez doswiadczenia zawodowego. Miieszkam w malutkim miasteczku ok 20000, niedaleko Opola i Gliwic. Poszukuje pracy od bardzo dawna, bez skutecznie. W UP przez okres 8 miesiecy nie dostałam ani ejdnej oferty!..Tak więc nie czekajac dłuzej mma zamiar otworzyc wlasny malenki bisnesik ktory bedzie oferował min tego typu usługi..bo o znalezieniu roboty przestałam juz marzyc.. Bede sie starać o dofinansowanie z UP, nie wiem tylko czy pokryje mi ono zakup niezbednych do malowania materiałow..farby i podobrazia( bo obarazami etz sie chce zajmowac i sprzedaza przez internet). Orientuje sie moze ktoś?? A poza tym to w przyszłosci marzy mi sie male studio zajmujace sie malarstwem , projektowaniem (ilustracje,reklama) i fotografia..ale to pozniej..;) Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Malowanie na ścianach na zamówienie": - Odnosnie bajek na ścianach... - Wykonujemy przewierty w ścianach, podłogach, stropach - Wykonujemy przewierty w ścianach, podłogach, stropach - Wykonujemy przewierty w ścianach,podłogach,fundamentach - przewierty w ścianach, podłogach, stropach,betonie
• Strona 1 z 1
|
|