|
Malowanie pasów na jezdni ile mozna zarobic |
Malowanie pasów na jezdni ile mozna zarobic
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, mam taki pomysł aby kupic maszyny do malowania pasów na jezdnie i swiadczyc usługi dla miasta, nie wiem tylko czy na tym da sie cos zarobic, jesli ktos pracuje w takij firmie albo sam prowadzi cos podobnego to bardzo prosze o jakies info co i jak. moze ktos wie ile moze kosztowac taka maszyna??
kolego maszyna nie wiem ile ale powiem tylko tyle ze zeby swiadczyc uslugi dla miasta musisz wygrac przetarg a przetarg raczej nie obejmuje tylko malowania pasow ale cala obsluge drog w okreslonym umowa rejonie czyli pasy,sygnalizacja,etc <moge sie mylic> a zeby przetarg wygrac musisz posiadac niezbedny sprzet i wiedze oraz ludzi wiec zejdzmy na ziemie i powodzenia w kolejnych pomyslach :)
z motyka na ksiezyc...
Da sie na tym niezle zarobic ale nie jest to takie proste.Trzeba miec na dziendobry troche kapitalu. Maszyne do malowania mozna kupic juz za ok 30k ale z nia za wiele nie zwojujesz najlepiej kupic troche lepsza z dwoma dyszami, komputerem i oczywiscie samojezdna taka kosztuje ok 100k a taka ktora nadaje sie na dlugie proste odcinki ok 150k sa tez maszyny do malowania plastikiem ktore sa tansze.
Pamietaj o tym ze na pieniadze za wykonana prace trzeba z regoly trzeba troche poczekac, wiec musisz miec pieniadze na wyplaty dla ludzi, farbe i inne podstawowe koszty. To nie jest prosty biznecik przetargi itp nie masz referencji nie masz szans .Odbywaja sie przetargi na samo oznakowanie poziome. pozdrawiam powodzenia
na początek potrzebne ci będzie auto dostawcze typu lublin 4000zł maszynka do malowania około 40000 zł szablony około 1000 zł i 2 tony farby 1 tona granulatu kilo farby 6 zł zużycie farby na metr 600 gram za metr przeważnie płacom 14 zł sam planuje otworzyć takom firme
i jak dla mnie jest to praca sezonowa. Po zimie malowanie pasów na nowo. Biznesu bym w tym mega nie upatrywał.
Sprawdź również podobne tematy:
- OFE czy można na tym zarobić ?
- Ile można zarobić? - Solarium ile mozna na tym zarobić - Czy można zarobić na sanepidzie? TAK - Ile i czy mozna zarobić na ubezpieczeniach ?? - Czy można zarobić na wiedzy - Czy na blogu można zarobić? - Czy można zarobić na przedszkolu?? - Ile mozna zarobić na portalu Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|