|
Malowanie pasów na jezdni ile mozna zarobic |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, mam taki pomysł aby kupic maszyny do malowania pasów na jezdnie i swiadczyc usługi dla miasta, nie wiem tylko czy na tym da sie cos zarobic, jesli ktos pracuje w takij firmie albo sam prowadzi cos podobnego to bardzo prosze o jakies info co i jak. moze ktos wie ile moze kosztowac taka maszyna??
kolego maszyna nie wiem ile ale powiem tylko tyle ze zeby swiadczyc uslugi dla miasta musisz wygrac przetarg a przetarg raczej nie obejmuje tylko malowania pasow ale cala obsluge drog w okreslonym umowa rejonie czyli pasy,sygnalizacja,etc <moge sie mylic> a zeby przetarg wygrac musisz posiadac niezbedny sprzet i wiedze oraz ludzi wiec zejdzmy na ziemie i powodzenia w kolejnych pomyslach :)
z motyka na ksiezyc...
Da sie na tym niezle zarobic ale nie jest to takie proste.Trzeba miec na dziendobry troche kapitalu. Maszyne do malowania mozna kupic juz za ok 30k ale z nia za wiele nie zwojujesz najlepiej kupic troche lepsza z dwoma dyszami, komputerem i oczywiscie samojezdna taka kosztuje ok 100k a taka ktora nadaje sie na dlugie proste odcinki ok 150k sa tez maszyny do malowania plastikiem ktore sa tansze.
Pamietaj o tym ze na pieniadze za wykonana prace trzeba z regoly trzeba troche poczekac, wiec musisz miec pieniadze na wyplaty dla ludzi, farbe i inne podstawowe koszty. To nie jest prosty biznecik przetargi itp nie masz referencji nie masz szans .Odbywaja sie przetargi na samo oznakowanie poziome. pozdrawiam powodzenia
|
|