|
Maly deweloper |
Maly deweloper
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam co powiecie na moj pomysl mam 650 000tys kapitalu i mysle o budowie domow na sprzedaz za ta kwote mozna by bylo wybudowac dwa domy w stanie deweloperskim,ale ja chcialbym pojsc troszke dalej i wspomuc sie kredytem i wybudowac trzy domy.mysle ze juz przy tych trzech szt mozna bybylo powalczyc o jakies upusty na materialach i robociznie co do zarobku to jakies 60 000tys,70 000tys z domu biorac pod uwage czas ktory trzeba poswiecic na postawienie domow jakies 1,5 roku by wystarczylo. doswiadczenie posiadam niezbyt duze w tej dziedzinie,ale jeden dom juz wybudowalem i sprzedalem wten sposob.musialbym zajac sie wszystkim od poczatku do konca w sprawach orgenizacyjnych.ale jezel trzeba bedzie to szpadel tez sie wezmie do reki wiem ze trzeba porobi wstepne kalkulacje i porownac ceny z rynkiem biezacym.pochodze a miasta 80 000tysiecznego co wy o to? czy ma ktos doswiadczenie w tej dziedzinie za wszelkie sugestie i korwensacje dziekuje.
musisz wziasc pod uwage rynek czy jest zapotrzebowanie na domy; masz działke na budowy tych domów ? czy są one atrakcyjnie połozone;jak jest z zagospdarowaniem terenu w tamtym miejscu; jakie to będą domy czy to bedzie cos w standardowym kształcie czy moze cos bardziej wyszukanego. No i pytanie jak bedzie z wykonczeniem czy ty to zrobisz czy kupujący. No i ostatnie pytanie moje jest takie czy prowadziles kiedys firme budowlną ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Maly deweloper": - maly deweloper - Deweloper - deweloper - Deweloper - Deweloper
• Strona 1 z 1
|
|