Witam,
Jest do wzięcia domena z historią byłego serwisu piłkarskiego (jeden z lepszych klubów angielskich), która powinna trafić w ręce tego, kto tylko pierwszy wyłoży parę stów na jej zakup. Oczywiście to nie wszystko. Szukam inwestora, który na właśnie tej domenie pomoże postawić nowy serwis informacyjny:
- koszt CMS'a do 1500zł/netto,
- szablon jest już w projekcie,
- hosting nie musi być duży, do 25GB transferu na miesiąc czyli jakieś 150zł/rocznie o co mogę zadbać,
- dodatkowo przez ostatni rok prowadziłem osobne forum dyskusyjne poświęcone temu samemu klubowi, a więc skrypt jak i już pierwsi użytkownicy zostaliby przepięci pod nowy projekt.
Poza tym grupa docelowa to kibice. Zysk miałby pochodzić z reklam. Tego typu strony zarabiają około 200-300zł na miesiąc, a więc w pierwszych latach całość miałaby być odbierana przez inwestora. I wiem, że nie jest to interes, który przynosi majątek. Co tam. Chciałbym po prostu spróbować nawet zdając sobie sprawę, że mój plan nie będzie entuzjastycznie przyjęty na tym forum. A ta sama możliwość zaistnienia dzięki swojemu hobby, to nie do określenia.
Pozdrawiam!