|
Mały handel |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam!!! Potrzebuję zarobić troche grosza i zastanawiam sie nad interesem w sieci. Albo zacząć od aukcji internetowych albo swoja strona,tzw. e-sklep. Chciałbym poznać wasze opinie bo nie jestem pewny czy nie ma jakis problemów z tym związanyh. Może macie namiar na jakiech chętnie współpracujące firmy. Ja najchętniej i myślę że najtrafniej zastanawiam się nad pościelą itp rzeczy do domu bo kobiety to lubią.prawde mówiąć żona mnie namawia na to.
Co mamy napisać?
Co macie napisać? Myśle że miło bedzie jak ktos napisze co zrobić aby sie udało. wiem ze duzo sie o tym pisze ale moim zdaniem taki interes to indywidualna sprawa. zastanaiam sie czy hurtownie sa otwarte na wspolp-race z firmami handlujacymi w sieci.
Hurtownie są otwarte na współprace z każdym kto ma pieniądze i kupuje hurtowo :)
A może jest ktoś zorientowany jaka jest przebitka na takim asortymencie. jakie hurtowne dają upusty? nigdy w tej branży ni robiłem a żona się uparła:)
Nie wiem jak jest z pościelą, ale przeważnie jest tak, że kupując w zwykłej hurtowni nie da się z zadowalającym zyskiem sprzedać czegokolwiek np na allegro. Wyjściem jest kupno towaru od producenta lub dystrybutora. Ci jednak przeważnie sprzedają na kartony (zawierające przykładowo 1000szt produktu) a nie na setki jak hurtownia.
Hurtownie często dają upusty w zależności od tego za ile się jednorazowo kupi. Może być to 2tys 5 tys czy 20tys w zależności od tego co kupujemy. Najlepiej zadzwonić lub napisać do jakiejkolwiek hurtowni i się dowiedzieć
Ja tez bym byla nastawiona na hurtownie choc do tego trezeba miec kapitał, w zaleznosci czy spozywka czy inne towary.Mozesz wejsc w spolpke np. z producentem jako przedstawiciel handlowy sama tak zrobie,poprostu szukasz kloentow na dany towar ,ja bede brala raczej prowizje ,i jestem nastawiona na sprzedaz za granice.Klopot tylko jezyki obce,. Na portalu Alegratka mozesz znalezc duzo towaru i tam jest tez anons producenta poscieli chyba Gromix czy tp. podobne.Wedlug mnie sprzedaz na alegro by poszło np. tanie swetry, itp. import tajlandie,Chiny itp. jesli byly by ładne to bym kupila no i cena.Gdzies chyba czytalam ze kurtki zimowe z Chin chba kosztuja jako od 4 do 5 chyba dolarow.U mnie na ciuchowni sa chyba drozsze a wslepie ok 70 zl lub drozej.Mam namiar na firme ktora pomaga w imporcie odziezy .Ale to na email pozdrawiam Marzena
|
|