|
Mały sklepik z workami do odkurzaczy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak sądzicie.
Za mały asortyment.
zgadzam się z kolegą wyżej, za mały asortyment. Zbankrutujesz w ciągu tygodnia. Dobry odkurzacz kosztuje dzisiaj od 150 do 300 złotych do którego, producent dołącza 10 woreczków papierowych jednorazowego użytku oraz jeden lniany (czy jakiś tam) wielokrotnego użytku. I 90% ludzi używa tego woreczka do wykończenia odkurzacza 1-2lata i kupuje nowy (przynajmniej robię tak ja i wszyscy których znam), bo naprawa przewyższa cenę odkurzacza.. Tak że policz sobie tych nielicznych leniuchów :P, którym nie chce się odsunąć raz na miesiąc plastikowej klamry i opróżnić woreczka... Nie chcę zniechęcać ale nie zarobisz. Sprawdź na allegro, tam masz miliony potencjalnych odbiorców, i jedyne koszty jakie ponosisz to 3% prowizji i 1,5,- za ogłoszenie... POzdrawiam
Witam
Napisałem ten post ponieważ osobiście posiadam już biznes ale nie związany z woreczkami. Interesowało mnie samo podejście do sprawy. Jeśli chodzi oto że jest to mały asortyment to się zgadzam natomiast jeśli chodzi o to iż w ciągu tygodnia można zbankrutować jak dla mnie to (proszę sie nie obrażać to nie jest moim celem)jakieś nie porozumienie. Może ktoś wie ale ja nie żeby móc mieć zysk(czysty po odliczeniach) już od pierwszego tygodnia. Jeśli ktoś chce osiągać z tego duże zyski to też nie przynajmniej na początku(prawdopodobnie wcale takie duże nie będą). Zresztą postanowiłem sie przyjrzeć sprawie na allegro 1paczka czyli 5sztuk kosztuje niecałe 9złotych. w miasteczku gdzie mieszkam niema typowego sklepiku z tymi artykułami natomiast jest sklep który oferuje ww.woreczki w cenie niecałe 5 złotych za sztukę i jeszcze trzeba czekać parę dni aż sprowadzą więc proste.Uważam że jest to dobry (jak to nazwane )biznes ale: -może być to jako podstawa działalności lub odwrotnie (bez znaczenia)+ (nie wiem wszystko po 2 złote czy cztery lub 1001 drobiazgów + jakikolwiek bazar w sobotę (Jestem przekonany że osobiście na 100%coś bym zarobił) . A co do allegro to nie wszyscy kupują na allegro,przynajmniej nie każdą rzecz. Pozdrawiam serdecznie tom2xpl
To zmienia postać rzeczy. Możesz przetestować woreczki jako asortyment.
Poruszyłeś istotną kwestię. "Opróżniania" woreczków jednorazowych. Kiedyś zapoznałem się z artykułem na ten temat. Zgadzam się z autorem, który wyraził pogląd, że w tym "woreczku" jest tyle różnych osoczy i bakterii, że najlepiej wyrzucić woreczek do śmieci. Ja osobiście wrzucam do kominka i nie uważam tego za rozrzutność.
no ale ja nie rozumiem pytasz sie czy taki sklep do dobry interes, ludzie Ci odpowiadaja a Ty twierdzisz ze tak to po co zadales wogole pytanie jak juz znales prawidlowa odpowiedz
Witam
Chciałem poruszyć ten temat ponieważ po lekturze tego forum jako całości odniosłem wrażenie że wiele osób pytające czy też zadające pytanie odnośnie sposobu na biznes otrzymują odpowiedz nie da rady czy też to już działa,istnieje ,nie uda ci się zbankrutujesz itp(z całym szacunkiem do osób mające własne zdanie).Wydaje mi się że już samo zadanie pytania powoduje że odbiera się chęć do działania. Czy nie lepiej by było trochę pomóc, podpowiedzieć, naprowadzić czy też po prostu zachęcić.Chyba że nic nie mówimy lub od razu łatwiej powiedzieć że się nie uda. A może się boimy czego konkurencji przecież to nie wygodna ale dobra rzecz. W biznesie wiele rzeczy jest ważnych cierpliwość,doświadczenie, konsekwencja,upór w dążeniu do celu ,wytrwałość ,szczęście.Tak to już jest że jednym się udaje a drugim nie.Bez ryzyka(są granice)zysku niema. Ryzykować zawsze trzeba w przemyślany sposób.Lepiej jest 100 razy zaryzykować niż nic nie robić. Pozdrawiam serdecznie Tom2xpl
|
|