witam serdecznie ,mam pytanie do kolegow z forum ,mianowicie załorzyłem w 1999roku działalnosc gospodarczą prowadziłem ja kilka miesiecy po czym ją zawiesiłem,niepamientam czym to było spowodowane ale koncem ubiegłego roku znajoma zasugerowała mi ze trzeba zamknąc definitywnie ta działalnosc ,czy w moim przypadku mogóbym korzystac z małego zusu?
Generalnie chciałbym załorzyc ponownie działalnosc gospodarczą ,działalnosc ta nie bedzie przynosiła durzych dochodow wiec zmuszony jestem do maksymalnego pomniejszania kosztow,szukam jakiejs opcji ,generalnie rozwarzam wiele mozliwosci wraz z załorzeniem działalnosci na żone ktora pracuje ,zastanawia mnie tylko czy nie bedzie to dziwne- podejrzane jesli pracujaca zona bedzie prowadziła dodatkową działalnosc i to o profilu drobnej mechaniki pojazdowej lub małej produkcji mebli?
inną możliwoscią jaką biore pod uwage to krus,rodzice żony są w posiadaniu 1,5h pola a jak wiadomo mozna odprowadzac skladki do krus dzierrzawiąc pole ,lub byc zameldowanym w tym domu co rodzice i prowadzić jakąs uprawe(minus -trzeba odczekac 2 lata by muc załorzys działalnosc gospodardzą)
podałem kilka wytycznych prosze o jakąs porade