Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes, chciałbym zarabiać pieniadze, duuze pieniadze!!
Jaka branże polecacie młodemu chłopakowi? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziekuje, pozdrawiam ;)
|
Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes co polecacie? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes, chciałbym zarabiać pieniadze, duuze pieniadze!!
Jaka branże polecacie młodemu chłopakowi? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziekuje, pozdrawiam ;)
proponuje najpierw skończyć 18 lat. :roll:
ehhh, nie o taka pomoc mi chodzilo, Tomku. Do osiemnastki jeszcze cale 2 lata,a ja sie ucze bardzo dobrze wiec interesy z nauka umiem pogodzic, wiec bardzo prosze o propozycje!!
tylko chodzi o to kolego że bez Tych "18nastu" nic legalnie nie zrobisz, nawet na zwykłym allegro nic nie sprzedasz bo nie masz 18nastu do załozenia konta, też to kiedys przechodziłem i nic nie mogłem zrobić :mrgreen: poprostu przez te dwa lata coś wymyśl, pokombinuj, zaplanuj a jesli naprawde jesteś zapaleńcem to po dwóch lata zabierzesz sie do realizacji
na allegro juz od 2 lat dzialam ;pppp tanio kupuje drozej sprzedaje (mam juz 240 pkt), a jesli chodzi o te biznesy to nie musza byc oczywiscie legalne ;pp
tno to sie pilnuj chłopie, bo ja jak miałem konto na allegro w wieku 17 lat to mi zamkli, a co do tego biznesu
no z taki podejściem :?: lepiej zadaj to pytanie na jakimś innym forum
a boomber sluchaj jak Ci zamkli to konto to musiales jakies kary placic?
Za zamknięcie konta kar się nie płaci.
nic nie płaciłem, napisali tylko że proszą mnie o założenie konta po ukończeniu 18 lat, juz nie pamietam czy mi zamkli czy zawiesili ( a to różnica)
jak kolega zasugerowal dosyc dokladnie..poczekaj jeszcze pare latek i wtedy cos zaloz... Nie chodzi tutaj bynajmniej o to czy pogodzisz prace ze szkola ale o to ze za te 2-3 lata moze nawet stwierdzisz, ze chcesz robic cos innego niz prowadzic wlasny interes...poza tym to nie jest takie proste jak moze sie wydawac...jednym z utrudnien na jakie na pewno sie napotkasz to sam fakt, ze jesli ty osobiscie bedziesz chcial handlowac, sprzedawac etc, moze sie zdarzyc, ze z osoba w Twoim wieku (bez obrazy) klienci nie beda chcieli handlowac... Jesli moge cos zasugerowac...musisz byc przygotowany do tego interesu idealnie a wiec zanim zaczniesz popelniac bledy na wlasnej dzialalnosci, zrob te bledy jako pracownik w innej firmie w ktorej mozesz znalezc prace - to jest klucz do jakiegos drobnego sukcesu ! pzdr
ewentualnie zajmij sie klikaniem w reklamy lub design stron internetowych. Internet jak sam już to zauważyłeś daje anonimowośc dzięki któej niepotrzebujesz posiadac 18 lat ;)
najperw szkola, kolo, :lol: :mrgreen: a póżniej biznesy. Co z tego że sie dobrze uczysz jak nie potrafisz wykorzystac tej wiedzy. Jesli wiesz jak korzystac to po co sie pytasz ?
Z tą legalnością to uważaj, moja rada: naucz się htmla, php, js buduj strony i sprzedawaj na webhandel.pl . To najprostrz wersja dal samozatrudnionego ;-) .
albo zbuduj serwis www, do nauki polecam Ci biznesforum.pl, w okresie promocji 5 zł za m-c abonamentu, w sam raz na 18 lat będziesz miał już trochę użytkowników (na swoim serwisie) wtedy zacznij porządnie zarabiać (wcale nie myślę o wyświetlaniu boxów czy reklam tylko na porządnym ebiznesie). Zainstaluj sobie cmsa na stronie i działaj. EVANGEL! Przez głupie klikanie w reklamy straci tylko pieniądze, więcej zapłaci za dostęp do Internetu i za prąd niż zarobi na czymś takim. Większość nastolatków gra na komputerze lub gapi się w tv. Sudety chce zrobić coś co go "kręci" i ma przyszłość. A nauka w szkole nie pomoże mu za dużo w biznesie. Za rok będziesz miał pewnie przedsiębiorczość w szkole, jeśli teraz zaczniesz, to wyprzedzisz kolegów. Kiyosaki uczył sie biznesu od 10 roku życia, Bill Gates też zabrał się za biznes wcześniej ( < 18 ), czy mam wymieniać dalej? A do czasu 18 poucz się o finansach, zacznij rozkręcać biznesy (nie mam na myśli założenia firmy). Od pełnoletno.ści zacznij na nich zarabiać. Jeśli chcesz zysk teraz, to będzie on pewnie niski. Na biznesforum.pl również znajdziesz potrzebną Ci wiedzę - za darmo.
|
|