Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes, chciałbym zarabiać pieniadze, duuze pieniadze!!
Jaka branże polecacie młodemu chłopakowi? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziekuje, pozdrawiam ;)
|
Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes co polecacie? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam 16 lat i chcę otworzyć jakiś biznes, chciałbym zarabiać pieniadze, duuze pieniadze!!
Jaka branże polecacie młodemu chłopakowi? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziekuje, pozdrawiam ;)
proponuje najpierw skończyć 18 lat. :roll:
ehhh, nie o taka pomoc mi chodzilo, Tomku. Do osiemnastki jeszcze cale 2 lata,a ja sie ucze bardzo dobrze wiec interesy z nauka umiem pogodzic, wiec bardzo prosze o propozycje!!
tylko chodzi o to kolego że bez Tych "18nastu" nic legalnie nie zrobisz, nawet na zwykłym allegro nic nie sprzedasz bo nie masz 18nastu do załozenia konta, też to kiedys przechodziłem i nic nie mogłem zrobić :mrgreen: poprostu przez te dwa lata coś wymyśl, pokombinuj, zaplanuj a jesli naprawde jesteś zapaleńcem to po dwóch lata zabierzesz sie do realizacji
na allegro juz od 2 lat dzialam ;pppp tanio kupuje drozej sprzedaje (mam juz 240 pkt), a jesli chodzi o te biznesy to nie musza byc oczywiscie legalne ;pp
tno to sie pilnuj chłopie, bo ja jak miałem konto na allegro w wieku 17 lat to mi zamkli, a co do tego biznesu
no z taki podejściem :?: lepiej zadaj to pytanie na jakimś innym forum
a boomber sluchaj jak Ci zamkli to konto to musiales jakies kary placic?
Za zamknięcie konta kar się nie płaci.
nic nie płaciłem, napisali tylko że proszą mnie o założenie konta po ukończeniu 18 lat, juz nie pamietam czy mi zamkli czy zawiesili ( a to różnica)
jak kolega zasugerowal dosyc dokladnie..poczekaj jeszcze pare latek i wtedy cos zaloz... Nie chodzi tutaj bynajmniej o to czy pogodzisz prace ze szkola ale o to ze za te 2-3 lata moze nawet stwierdzisz, ze chcesz robic cos innego niz prowadzic wlasny interes...poza tym to nie jest takie proste jak moze sie wydawac...jednym z utrudnien na jakie na pewno sie napotkasz to sam fakt, ze jesli ty osobiscie bedziesz chcial handlowac, sprzedawac etc, moze sie zdarzyc, ze z osoba w Twoim wieku (bez obrazy) klienci nie beda chcieli handlowac... Jesli moge cos zasugerowac...musisz byc przygotowany do tego interesu idealnie a wiec zanim zaczniesz popelniac bledy na wlasnej dzialalnosci, zrob te bledy jako pracownik w innej firmie w ktorej mozesz znalezc prace - to jest klucz do jakiegos drobnego sukcesu ! pzdr
ewentualnie zajmij sie klikaniem w reklamy lub design stron internetowych. Internet jak sam już to zauważyłeś daje anonimowośc dzięki któej niepotrzebujesz posiadac 18 lat ;)
najperw szkola, kolo, :lol: :mrgreen: a póżniej biznesy. Co z tego że sie dobrze uczysz jak nie potrafisz wykorzystac tej wiedzy. Jesli wiesz jak korzystac to po co sie pytasz ?
Z tą legalnością to uważaj, moja rada: naucz się htmla, php, js buduj strony i sprzedawaj na webhandel.pl . To najprostrz wersja dal samozatrudnionego ;-) .
albo zbuduj serwis www, do nauki polecam Ci biznesforum.pl, w okresie promocji 5 zł za m-c abonamentu, w sam raz na 18 lat będziesz miał już trochę użytkowników (na swoim serwisie) wtedy zacznij porządnie zarabiać (wcale nie myślę o wyświetlaniu boxów czy reklam tylko na porządnym ebiznesie). Zainstaluj sobie cmsa na stronie i działaj. EVANGEL! Przez głupie klikanie w reklamy straci tylko pieniądze, więcej zapłaci za dostęp do Internetu i za prąd niż zarobi na czymś takim. Większość nastolatków gra na komputerze lub gapi się w tv. Sudety chce zrobić coś co go "kręci" i ma przyszłość. A nauka w szkole nie pomoże mu za dużo w biznesie. Za rok będziesz miał pewnie przedsiębiorczość w szkole, jeśli teraz zaczniesz, to wyprzedzisz kolegów. Kiyosaki uczył sie biznesu od 10 roku życia, Bill Gates też zabrał się za biznes wcześniej ( < 18 ), czy mam wymieniać dalej? A do czasu 18 poucz się o finansach, zacznij rozkręcać biznesy (nie mam na myśli założenia firmy). Od pełnoletno.ści zacznij na nich zarabiać. Jeśli chcesz zysk teraz, to będzie on pewnie niski. Na http://www.aktywa.biz również znajdziesz potrzebną Ci wiedzę - za darmo.
|
|