Witam państwa,
możliwe, że wyda się państwu, że ktoś tak młody jak ja powinien zajmować się nauką anie traceniem czasu na myślenie nad pomysłem na dobry interes, ale to tylko błędne mniemanie bo tak na prawdę z pewnością każdy z was zgodzi się ze mną, że we współczesnej Polsce nie ma zbyt szerokiej przyszłości dla ludzi, którzy ukończyli 3 kierunki studiów i nie mają bladego pojęcia co dalej zrobić ze swoim życiem. Według mnie obecnie liczy się dobry pomysł i czasem nawet całkiem nieduży nakład pieniędzy na rozwój dobrego i mogącego przynieść spore zyski biznesu. Przeczytałem już sporo postów, w których ludzie potają w co uderzyć żeby dobrze rozkręcić interes, a odpowiedzi internautów najczęściej brzmiały: "otwórz małą gastronomię bo ludzie zawsze będą kupować jedzenie", dla mnie taka rada jest warta tylko śmiechy bo przecież każdy doskonale wie,że współczesne Supermarkety moją spore przebicie nad małymi sklepikami. Przejdę teraz do sedna sprawy...a więc jestem jeszcze młody, ale odkąd skończyłem 10 lat i patrzę na to jak ciężko pracuje moja rodzina u "prywaciarzy" za nędzne grosze, żyję w przekonaniu, że ja chcę mieć lepsza przyszłość i własny Biznes bo teraz tylko tak można si odbić od dna! Moje zainteresowania od najmłodszych lat wiążą się głównie z motoryzacją a dokładniej z motocyklami, czterokołowcami(quadami) i zmotoryzowanymi cudami współczesnej techniki. Dotychczas zajmowałem się handlem: kupowałem uszkodzone motocykle naprawiałem je a następnie sprzedawałem...teraz jednak patrząc na to jak wiele jest chińskich wynalazków na rynku za niewielkie pieniądze przestaje się to opłacać. Idąc dalej w tym kierunku: kiedyś słyszałem, że ktoś robi sporą kasę na budowie MonsterTrucków-to zajęcie odpowiadałoby mi:) Ale posiadam dopiero kapitał w wysokości 15tyś zł. i choć zawsze powtarzam, że jak na mój wiek to i tak sporo biorąc to,że mam kumpli, którym wszystko kupują rodzice to chciałbym powiększać swój budżet. Mam dosyć spore pojęcie o motocyklach o pojemnościach od 50 do 250 i quadach do 500cm więc mógłbym udzielać porad przez internet bogatym chłopakom czy też dziewczyną bez zielonego pojęcia jaki motorek warto kupić(możliwy nawet dojazd i fachowa porada na miejscu u sprzedającego). Moim marzeniem jest otwarcie gospodarstwa agroturystycznego, ale na to potrzeba sporego nakładu. Biorąc pod uwagę fakt, że mieszkam na wsi 10km od 40-tysięcznego miasta rozważam także wątek kupna tanich gruntów i otwarcia Parku Linowego lub też Paintballu. Posiadam spore, murowane pomieszczenie gospodarcze, które jestem w stanie wyremontować wspólnie z tatą i przygotować pod jakiś biznes. Nie chciałbym już dłużej się rozpisywać bo wiem,że i tak pewnie wielu z państwa widząc tak długą notatkę po prostu kliknie przycisk wstecz i wybierze inny temat, jednak tych, którzy mają trochę oleju w głowie proszę o porady dotyczące moich pomysłów lub też przedstawienie mi nowych...Chętnie wysłucham wszystkich waszych propozycji:) Pozdrawiam