|
Mam 2.500zł co zacząć powoli rozkecać i z czasem... |
Mam 2.500zł co zacząć powoli rozkecać i z czasem...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
...dochodzić do większych inwestycji? Prościej w co moge zacząć inwstowac jakiś handel czy coś wiem ze to mały kapitał ale chce stopniowo go powiększać od zawsze fascynowało mnie prowadzenie swojej działalości ale z 2.500zł to co ja moge otworzyć bude z lodami albo z watą cukrową :???: czy ktoś ma jakąś propozycje w co moge wejść z taki kapitałem handlowac na bazarze? tylko z kąd jeszcze brać towar...? ubrania perfumy sprzęt sportowy? w co moge wejść?
ja bym Ci polecil sprzedaz peryferiow komputerowych a dokladniej myszki/klawiatury :) jakies dzojstiki. mozna tez sprzedawac rozne neonki do kompow itp :]
sa to zeby stosunkowo niedrogie, a duzo osob je kupuje :] przykladowa aukcjaz diodami: http://allegro.pl/item123680629_diody_l ... l_szt.html aukcja z wentylatorami: http://allegro.pl/item123939394_arctic_ ... w_fv_.html Hurtem kupisz cos takiego za 6zl (wentyl) z sprzedasz za 8-9 :) *Hurtem - u jakiegos goscia na aukcji dogadaj sie np, ze wezmiesz od razu 200sztuk za 6 zl kazdy :]
sprzet komputerowy nie radze, ceny szybko spadaja a towar lezy na polce, proponuje ubrania, perfumy,
dobra reklama i wsio, a moze nawet sklep internetowy
ale żeby chyba prowadzić sklep internetowy trzba mieć zarejestrowną działność gospodarczą? a z takim kapitałem to niewiele mi zostanie :neutral:
ja sam chyba zaczne sprzedawac na allegro takie czesci jak neony. one sa tanie i duzo osob je kupuje :)
pozdro
chcesz otworzyc dzialalnosc czy tak na boku sprzedawac?bo jak dzialalnosc to wiesz z g..wna bata nie ukreci, musisz zainwestowac zeby cos zarobic a 2500zl to naprawde malutko.ja ci proponuje na boku handlowac czyms zeby powiekszyc kwote albo postarac sie o jakas dotacje i wtedy wystartowac tak jak sie nalezy.
No narazie to tylko na boku ale właśnie czym???
ja ci proponuje nie bawic sie w jakies drobnostki typu panele do telefonow itp. kup jedna, dwie rzeczy za te pieniadze i opyl to z zyskiem. a to czym mialbys handlowac to hmm...szukaj jakis okazji moze wyczaisz jakiegos laptopa tanio czy cos w tym stylu, albo jakies auto tanio bez rejestrowania na siebie tylko jako posrednik. musisz pomyslec i poszukac okazji i co najwazniejsze zaryzykowac, wkoncu jak troche stracisz (odpukac) to bankrutem nie bedziesz przy tych pieniadzach a mozesz wiele zyskac...
powodzenia. :grin: [ Dodano: Pon Wrz 11, 2006 2:28 am ] wiesz co tak teraz sobie przypomnialem ze dobry biznes jest na wuzkach dla dzieci. poszukaj starych wuzkow, napraw je, pomaluj i opylaj na np. na allegro albo w gazetach typu anonse.
tez mysle ze woki to dobry pomysl i bines lecz nie zeby sobie znalezc stare i odmalowac bo kto ci kupi stary wozek jak wokol tyle chinskich i innych polskich firm wokow jak wozki to tylko z duzym kapitalem wiem bo ojciec kumpla ma firme z wozkami i wysyla do rosjii codziennie jeden tir po wozki przyjezdza :)
Becikowego rodzice dostają tylko 1000zł. więc tych których nie stać z własnej wypłaty na wózek to będą szukać jak najtaniej sprawnych wózków. W sklepach wózki kosztują kilka stówek, a kupić za grosze wózek uszkodzony i sprzedać również po atrakcyjnej cenie dla osób biedniejszych to może być spory zysk dla Ciebie. Jednak jest więcej rodzin liczących każdy grosz niż tych których na wszystko stać. Myślę że pomysł ripe jest bardzo dobrym pomysłem, może nawet sam z niego skorzystam. Dadać jeszcze mogę, że poza wózkami można pomyśleć o chodzikach, zabawkach, fotelikach samochodowych, itp. rzeczami z dziećmi związanymi.
Na marginesie dopowiem, że przez ostatnie 5 miesięcy zarobiłem około 1000 zł. na zwykłych pieluszkach a'la Biedronka. W moim otoczeniu jest wiele osób mających dzieci, które do ok. 2. roku życia używają pieluszek. Biznes związany z dziećmi jest dosyć opłacalny.
Witam
Możesz sprobować sil w usługach : kup maszyne do prania dywanów,tapicerek,kanap i po sprawie. Dodatkowo możesz swoim klientom po jakim czasie oferować równiesz środki czystości np: niemieckie proszki do prania i inna chemie niemiecka taka jak tu: chemia domowa
a co do "działalności na boku" to za bardzo by się z tym nie afiszował :P
ja też mam dla Ciebie pomysł... moi koledzy jeźdzą do Rumunii po ciuchy i sprzęt górski "Mammuta". zazwyczaj każdy z nich ma po 2-2,5 k (w tym pieniądze na życie i paliwo) jadą golfiskiem dieselkiem więc jakieś ogromne koszty to nie są... ale jadą w 2. Mnie nie chcą zabrać... ale do sedna. kupują tam kurtkę za 300-400 zł i sprzedają za 1000-1200 zysk widać gołym okiem. Odliczając koszty zawsze zostaje im po tys za jeden wyjazd
-=Colosus=- a wiesz może w jakie okolice Rumunii się udają, np nazwa miasta, okolicy itd?
Pozdrawiam Wesołych Świąt
powiem ci,ze mozes sobie kupic taka maszyke do robieniawaty cukrowej, kup kilkanascie kilo cukru i jezdzij sprzedawac na festynachwate cukrowa-pewien koles takzrobil i zarabia ok. 5 tys na mies. szybka kalkulacja: koszt zrobienia 25-40 groszy kupno butli , ktora staczy powiedzmy na 300 wat (napelnienie to kozt 20zl.) powiedzmy, ze na festynie spzedasz te 300 wat koszt calkowity: butla(20zl.)+ 10kg cuku(10 razy 3, 50zl.=35zl.) wiec koszt to 55zl.plus mazynka 150 wat duzych i 150 wat malych wata mala -3zl. 450zl. wata duza -5zl. 750zl. wnosek koszty jakie ty musisz a to zapacic, to 35 zl + mazynka za 1 festyn 1200 zl. dostajez czyli zysk wynosi 1165zl. no i powiedzcie, czy to sie ne oplaca??? jeszcze mozna stawac w ruchliwym miejscu akby komus nie wystarczaly zarobki za same festny
a mozna tak postawic budke na dowolnym festynie bez "pozwolenia" (oczywiscie platnego) ??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam 2.500zł co zacząć powoli rozkecać i z czasem...": - W co zainwestować żeby powoli się rozkęcić? Proszę o pomoc! - Zarządzanie czasem- kluczowa umiejętność menedżera - Szkolenie dofinansowane EFS "Zarządzanie czasem - kluczowa u - 30 tys. zł i 500zł co miesiąc - Jak dorobić 500zł ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|