|
Mam 200 tys na lokate !!! ale jaką?????? - strona 2 |
Mam 200 tys na lokate !!! ale jaką??????
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
czyli oferujecie lokatę Globtroter II firmy Wealth solutions i liczycie na prowizje? heh doradcy... :)
Tak! Przepraszam, a co złego jest w tej lokacie i w prowizji? Czy na prawdę uważasz, że produkt, który jest pozbawiony prowizji jest lepszy jeśli np. ma alokacje 90% lub opłaty za zarządzanie 3-6% rocznie. Wyrzucenie kosztów administracyjnych z produktu i ustanowienie prowizji pozwala a zwiększenie procentowego udziału "składnika opcyjnego" w produkcie. Dzięki temu większa ilość pieniędzy pracuje aktywnie pozwala uzyskiwać pokaźniejsze zyski.
A to, że na tym zarabia bank, towarzystwo ubezpieczeniowe, Wealth oraz doradca to jest chyba oczywiste, trudno wymagać aby ktoś do tego dopłacał. Istnieje na rynku wiele produktów inwestycyjnych i klient może wybrać ja proponuję Gloptrotera II z prowizją 2%. Czy to dużo? Fundusze miały opłaty za zarządzania 3-6% i nikt nie krzyczał. Zaproponuj inny produkt to będzie można porównać. Ehh..... niedoradcy.....(pracujący bez wynagrodzenia wręcz wolontariusze) Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
Aby rozmawiać o inwestycji takich środków i nie tylko takich to wydaje mi się, że należałoby usiąść z klientem i uczciwie porozmawiać o jego oczekiwaniach, i dopiero dobrać ofertę dla klienta. Wszystkie oferty są dobre lecz nie koniecznie w tym szczególnym przypadku.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|