|
Mam 200 tys na lokate !!! ale jaką?????? |
Mam 200 tys na lokate !!! ale jaką??????
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam !! Ze sprzedanego mieszkania zostanie mi 200 tys zl. Przez jakis czas chce wynajmowac mieszkanko i szukam najkorzystniejszej lokaty. Dodam że z oprocentowania chcialbym płacic za wynajęcie mieszkania. Czy jest to wogóle możliwe?? Prosze o pomoc wiedzących coś na ten temat.
Mogę zaproponować MULTI PIN AEGON LOKATA
przy wpłacie 200000zł można wypłacać sobie co miesiąc 1666zł bez ponoszenia kosztów opłaty likwidacyjnej... środki są inwestowane w fundusze inwestycyjne , do wyboru są polskie i zagraniczne o różnym stopniu ryzyka. Oczywiscie w programie nie wystepuje podatek "belki" dlatego mogą efektywniej pracować. A co do kosztów zarządzania to gdybyś wybrał fundusz gwarantowany UNIWIBID to opłata wynosi 0%! Jeżeli zainteresowała Cię ta opcja mogę przedstawić więcej szczegółów. pozdrawiam Mateusz Grzybowski 602 278184
To jest dobra opcja, ale uzależniona trochę od wartości funduszy. Nie można powiedzieć ze na pewno wypracuje te 1600zl bo to są założenia. Produkty typu ubezpieczenie z funduszem kapitałowym są dla osób, które chcą zyskać w długim terminie. Jeśli mają co miesiąc być wypłacane odsetki (bo po to to ma służyć) to lepiej jednak postawić na pewny zysk w zwykłej lokacie (teraz są dobrze oprocentowane) przy kapitalizacji miesięcznej z wypłatami rentierskimi
przy lokatach na rynku jakie mamy teraz wypracuje nam 1000zl miesięcznie już po odliczeniu podatku belki
i to jest pewniak
te 1600zł to jest poprostu wypłata z lokaty a to ile w tym czasie zarabiamy jest uzaleznione od przyjętej strategii inwestycyjnej... dlatego racja mozemy nie zarobić aż tyle w jednym miesiacu ale za to czasami mozemy zarobić nawet wiecej.... oczywiscie przyznaje że cała inwestycje najlepsze wyniki osiaga po ok 6-10 latach.
Z tego co zrozumiałem to mamy wypłacać same odsetki nie tykając wogóle kapitału. czyli Aegon odpada
no niekoniecznie :) ... najpierw trzeba sobie okreslić jaką konkretnie kwote potrzebujemy? bo ja zakładam że miesieczna stopa zwrotu na poziomie 0,7-1% jest jak najbardziej realna... a to daje nam kwote odsetek miedzy 1400-2000zł .... wiec chyba jednak AEGON nie odpada... :p
pozdrawiam
Witam!
Na jak długo Chesz zablokować pieniądze. Jeśli na ok 2lata to można pomyśleć o lokacie strukturyzowanej, która przy 100% ochronie kapitału daje możliwość zarobku nawet 40% bez podatku belki. Jeśli na krócej to może warto pomyśleć o lokacie negocjowanej. Proszę określić czas a spróbujemy zaproponować coś mądrego pozdrawiam
witam tez mam pytania jaka lokate polecacie, mam ok 300tys. moge zalozyc lokate na 5 lat jak i wiecej.
pozdrawiam
ja polecam MULTI LOKATE w AEGON... można dodatkowo połaczyć to z depozytem i taki sposób np. połowa kasy pracuje w oparciu o najlepsze fundusze inwestycyjne ( od 5-15% rocznie) druga cześc leży spokojnie na depozycie i zarabia 6,3% w skali roku! i to bez żadnych podatków! WSZYSTKO BEZ OPŁATY WSTEPNEJ! a po 5 roku nie ma też opłaty likwidacyjnej.... uważam że warto...:)
Witam!
Proszę o podanie maila to wyślę ofertę 3 letniej lokaty strukturalnej opartej na inwestycji 3-ech zagranicznych funduszach inwestycyjnych (Rosyjski, Południowo-Amerykański i Bliskowschodni). Dzięki zróżnicowaniu geograficznemu jak i trzem niezależnym TFI Lokata daje szanse na wysokie zyski. Dzięki strukturze produkt daje 100% ochronę kapitału po 3 latach jak i wszystkie korzyści wynikające z faktu, że jest to opakowane w formie ubezpieczenia na życie i dożycie (po 3 latach zysk całkowicie wolny od podatku belki, brak podatku od spadków i darowizn) Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
Swiętny sposób za zarobienie od 15 - 30% rocznie!!!!!!!!!spokojnie starczy to aby opłacic mieszkanie!!!Zainteresowanych proszę o kontakt.
Ja też proponuje lokatę strukturyzowaną:
-bez podatku belki -100% ochrony kapitału -inwestowanie w środki niezależne od jakiejkolwiek giełdy (np. energia i złoto) Jeśli jesteś zainteresowany Znajdziesz kontakt w profilu
To, że jest zróżnicowanie geograficzne o niczym nie świadczy, bez względu na kraj w jakim dokonywane są inwestycje. Trzy niezależne TFI tak samo. Uważam, że są to warunki niewystarczające. Gdzie podziała się szeroko pojęta dywersyfikacja??? Gdzie podziała się ujemna korelacja??? O dużych zyskach łatwo się mówi, gorzej z realizacją... i co autor ma na myśli mówiąc "wysokie zyski"???
Autor miał na myśli inwestycje w opcje na udział w zysku trzech następujących funduszy:
Ocean Fund MENA Opportunitie s- Akcje spółek z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej od 25.06.2007(wtedy powstał) zarobił 40,8% DWS Russia Akcje spółek z Rosji (m.in. Gazprom, Norilsk Nickel, Sbierbank) od 06.04.2001 389% za ostatnie 36 miesięcy 188% od 25.06.2007 18,2% 1,58 mld USD (30.05.2008) BlackRock Latin America Fund Akcje spółek z Ameryki Łacińskiej (m.in. CVRD, Petrobras, America Movil) od 08.01.1997 zarobił 632% za ostatnie 36 miesięcy 238% od 25.06.2007 32% 6,5 mld USD (25.04.2008) Zysk jest liczony następująco: W przypadku lokaty Globtroter zastosowaliśmy konstrukcję, która pozwala „zamrozić” najwyższe stopy zwrotu osiągnięte przez poszczególne fundusze. Fundusz który w danym roku osiągnął najlepszy wynik (licząc od początkowego dnia inwestycji) jest usuwany z koszyka, a jego wynik zostaje „zapamiętany”. Ma to miejsce co roku – w ostatnim roku obserwujemy tylko jeden fundusz i to jego wynik jest brany pod uwagę. Ostateczny wynik z inwestycji zostanie obliczony jako średnia arytmetyczna z trzech najlepszych zapamiętanych stóp zwrotu. Dzięki takiej konstrukcji inwestor nie ponosi ryzyka, że notowania funduszu po dynamicznym wzroście w kolejnych latach spadną ciążąc na ostatecznym wyniku Trudno jest wszystko dokładnie opisać na forum. Zainteresowanych proszę o kontakt Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|