Czy mając na początek kapitał w wysokości 50tyś złotych można rozpocząć import produktów z Chin?? Rynek jest tak ogromny , że ciągle myślę co wybrać. Myślałem o odbiornikach GPS do samochodów bo to coraz popularny temat. Proszę o rady!
POZDRAWIAM
|
MAM 50tyś I MYŚLĘ O IMPORCIE Z CHIN |
MAM 50tyś I MYŚLĘ O IMPORCIE Z CHIN
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Czy mając na początek kapitał w wysokości 50tyś złotych można rozpocząć import produktów z Chin?? Rynek jest tak ogromny , że ciągle myślę co wybrać. Myślałem o odbiornikach GPS do samochodów bo to coraz popularny temat. Proszę o rady!
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
No na pewno nie jest to zły temat,podobno na zabawkach można nie zle zarobić.
Import z Chin staje się coraz mniej modny(nie opłacalny). Jeśli masz trochę gotówki pomyśl o produkcji lub eksporcie do Unii.
GPS na rynku Polskim zdominowało już kilka firm. To nie jest najlepszy temat. Jest już kilku potentatów, z którymi trudno będzie Ci rywalizować. Popatrz też np. na historię odtwarzaczy MP3 lub dysków pen drive, które 2 lata temu były hitem importu z Chin. Spadek ich ceny na przełomie jednego roku osiąga poziom 200%. Teraz możesz np. Flasha 4GHz kupić za 100 zł. W zeszłym roku to było ok. 200 zł więcej. Wnioski importu z Chin towarów szybko-zbywalnych wyciągnij sam.
Sądze, że jednak nie ma Pan racji, gdyż gospodarka chińska wciąż się rozwija i będzie się rozwijać wg prognoz ekonomistów jeszcze przez kilka lat, co w dalszym ciągu czyni ten kraj najbardziej atrakcyjnym pod względem importu. Poza tym co z tego,że pendrive 4GB kosztuje teraz 100zł i był hitem. Teraz tez mogę go sprowadzić i sprzedać za 100zł z zyskiem, a modne produkty przychodzą i odchodzą, więc na tak obszernym rynku zawsze coś się znajdzie.
Pozdrawiam
Lepiej sprowadzać auta z usa, za 50 tys. to już coś można
Dobry pomysł. Sam o tym juz myslałem, ale najpierw muszę zakupic mieszkanie. Jak coś zostanie napewno będę działał. Ja myślałem o sprzęcie wędkarskim.
A czy ktoś orientuje się jak w ogóle zabrać się za import z Chin, jeśli nie posiada się żadnych kontaktów w tym temacie? Czy na początek niezbędna jest podróż do Państwa Środka i szukanie tam na własną rękę kontrahenta, czy może są w Polsce jakieś agencje, które pomagają w poszukiwaniu partnerów handlowych w Chinach...
Jeśli ktoś posiada doświadczenie w tej dziedzinie, to mógłby się nimi podzielić....
Sam to ty mozesz sobie jechać, znasz język, angielski nie zawsze wystarczy.
Jak pojedziesz sam, na 80% stracisz pieniądze kolego. Są firmy które pośredniczą miedzy azjatami a przedsiębiorcami. Radze ci nawiązać kontakt z taką firmą, jest ich coraz wiecej, zainwestować narazie z 15.000 w towar, dogadać szczegóły i sprzedać. Oni to załatwią ty siedzisz grzecznie w domku i czekasz na towar. Na początek to najlepsze rozwiązanie, istnieje też możliwośc zamówienia towaru przez różne serwisy typu alibaba.com itp. ale w tym przypadku trzeba jak by nie było znać się trochę na papierkach. A przez net i to pierwszy raz to można zamówić na wypróbowanie za jakieś 3-4 tyś. np. 8 gps'ów azjat da ci zniżkę na tym. Pozdrawiam.
hmm tak import z Chin dla mnie również wydawał się strzałem w 10tkę, lecz przy obliczeniu szczegółowo wszystkich kosztów związanych z transportem ocleniem stało się mnie opłacalne. Mnie się wydaję, iż lepiej działać na rynku Europejskim, większy zysk. Jeżeli nie masz pomysłu na nawiązanie kontaktu skorzystaj z tych stron:
madeinchina.com alibaba.com Jeżeli znasz angielski nie będziesz miał problemu. O info do każdego towaru musisz wysylac maile, bardzo grzecznościowe. Ja mam 16 lat i nawiązałem sądzę bardzo dobre kontakty z dużymi tamtejszymi firmami. Jeżeli masz jakiekolwiek jeszcze wątpliowści napisz do mnie, mam nadzieję, że będę umiał pomóc Pozdrawiam Paweł S.
seki, dziękuję za informację, już korzystam z serwisu alibaba.com i otrzymuję różne katalogi produktów, jednak sądze, że mimo kosztów cła i transportu biznes jest opłacalny:
pozdrawiam
Jeśli chce Pan importować z Chin, a nie ma Pan doświadczenia, to polecam usługi BigChina. Oferujemy raporty branżowe, sprawdzenie wiarygodności chińskiego przedsiębiorstwa a także przeprowadzenie całego importu.
Jeśli byłby Pan zainteresowany to proszę o kontakt.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "MAM 50tyś I MYŚLĘ O IMPORCIE Z CHIN": - Pomoc w imporcie z CHIN - POMOC W IMPORCIE Z CHIN - kto pomoze w imporcie z Indonezji lub Chin - wzór faktury w imporcie z chin - Pomoc w imporcie z Chin z alibaba
• Strona 1 z 1
|
|