Witam forumowiczów :)
Jest to mój pierwszy post jednak czytelnikiem forum jestem już od dłuższego czasu.
Chciałbym za pośrednictwem tego forum zaprezentować mój pomysł na biznes.
Zacznę od najważniejszego czyli co potrzeba na start :
* Podstawowa (zaznaczam podstawowa) wiedza z zakresu elektroniki
* Odpowiedni sprzęt oraz zaplecze (magazyn ok. 100 metrów kw.)
* Jedna lub dwie osoby do pomocy ale takie, którym można zaufać i są rzetelne w tym co robią
* Dostęp do internetu ponieważ sprzedaż będzie się odbywać za pośrednictwem portalu aukcyjnego.
To chyba tyle. Przy wyborze lokalizacji magazynu (nasze miejsce pracy) można zwrócić uwagę na bliskość Poczty Polskiej. Jak interes nabierze prędkości to 2 minuty na pocztę wysłać paczki będzie męczące.
Głównym filarem potrzymującym firmę będzie serwis (naprawa) akcesorii komputerowych (proszę nie mylić z częściami do komputerów) czyli np. myszy (przewodowe, bezprzewodowe), klawiatury (przewodowe i bezprzewodowe), czytniki kart pamięci, kamery internetowe, kierownice, zasilacze komputerowe.
Proszę mi uwierzyć na słowo, że wybór jest duży i na początek nie trzeba się zajmować wszystkim na raz. Wystarczą np. klawiatury, myszki itp. czyli rzeczy o mało skomplikowanej budowie i prostocie działania.
Sam chciałem założyć taką firmę, wszystko już zostało załatwione, pierwsza partia towaru przyjechała ale wspólnik mi się wycofał (poważna choroba). Sam nie dam rady prowadzić takiej firmy więc szukam osób chętnych, których stać aby zainwestować. Szczegóły zawsze można przedyskutować drogą mailową lub osobiście w Lublinie.
Istnieje również odkupienie odemnie pomysłu na interes. W takim przypadku zapewniam pomoc przy założeniu firmy, pozyskaniu odpowiedniego lokalu, doborze odpowiedniego sprzętu serwisowego (jest to wydatek rzędu 4-5 tysięcy) oraz przeszkolenie w zakresie naprawy takiego sprzętu. Wszystko oczywiście do uzgodnienia drogą mailową. Zapewniam również dostawę towaru do naprawy swoim transportem pod wskazany adres.
Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o przesyłanie konkretnych ofert z propozycją cenową na maila.
Proszę potraktować ten post poważnie.
Pozdrawiam, Marek W.