|
Mam duza dzialke na wsi i niewiem co otworzyc |
Mam duza dzialke na wsi i niewiem co otworzyc
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
jak w temacie, mam miejsce i to duzo ok. 20km od czestochowy i niewiem co otworzyc, moze skup zlomu? moze jakias inwestycja w wierzbe energetyczna, jesli macie jakies pomysly bede wdzieczny za odpowiedz:)
zalezy czy w twojej okolicy jest juz jakis skup
i zależy od tego czy daleko od drogi - asfaltowej, czy daleko od drogi jakieś krajowej lub międzymiastowej pomiedzy np. częstochową a jakimś innym dużym miastem, zależy czy daleko od miast, jak dużych miast ??????????????????????
juz odpowiadam, niedaleko jest skup, wlasciwie to 2 ale mysle ze mialbym szanse zaistniec, to jest na wsi, kazdy ma dom dzialke i napewno znajdzie jakis zlom.
Co do drugiego postu to jest dzialka na drodze krajowej 741 czestochowa-radomsko, jest to glowna droga tej miejscowosci. polozenie ok. 20km od czestochowy, moze macie inne pomysly jestem otwarty na wszelkie propozycje hamuje mnie tylko kapital poczatkowy pozdro
a jaką kwota dysponujesz??
Może na wsi bardziej opłacalny będzie handel nawozami, otrębami, wysłodkami i innymi 'takimi' przydatnymi rolnikom? Jest konkurencja w tej branży?
Do tego skup jabłek, zboża, jakiś sklepik z narzędziami lub nawet maszynami rolniczymi itp.
kwota niewielka tylko 10 tys. ale jak bede mial pomysl to wezme kredyt.
Co do skupu zboz, jablek itp to niewiem jak wyglada sprawa konkurencji bo niebralem pod uwage takiego zajecia ale kto wie.......sklep z nawozami, ogrodniczy itp juz jest i bardzo dobrze sobie radzi takze ten pomysl odpada ale dzieki za propozycje
odswierzam temat,
naprawde nikt mi nie pomoze??
Też mieszkam na wsi a moze skup grzybów,jagód.Jest to interes niestety na chwile w ciągu roku.....
Jesli chodzi o skup złomu w okolicach Częstowowy to masz bardzo silną konkurencję - ZŁOMREX - potentat na rynku obrotu złomem i metali oraz stalą.
A jeśli chodzi Ci o mały skup to jest ryzyko zainwestowania w wagę bo z tego co słyszałem jest to dosyć wysoki koszt.
po pierwsze mam małe pytanko, jakie masz wyksztacenie? rolnicze, umiesz np. sadzić drzewa, bo sądzę że to jest baardzo ważne żeby robić to co umiesz, przynajmniej na początku.
Poza tym, czy działka jest daleko od lasu i czy ma przeznaczenie komercyjne? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
witam
wg mnie skoro posiadasz duza dzialke i wspominales cos o rolnictwie i wierzbie energetycznej to moglbym Ci zaoferowac sadzonki jesli bylbys zainteresowany to moglibysmy dogadac sie na priva pozdrawiam
odswiezam pytanie
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam duza dzialke na wsi i niewiem co otworzyc": - Dzialkę pod duza inewstycje - Mam Lokal ale niewiem co w nim otworzyc - Duża działka przy ruchliwej drodze co otworzyć? - Mam 19 lat i niewiem jak zacząć - niewiem czy dobry pomysł
• Strona 1 z 1
|
|