|
Mam dwie szklarnie |
Mam dwie szklarnie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
WItam, mam dwie szklarnie o szerokościach około 5 m a długość około 20 m. Szukam pomysłu na ich zagospodarowanie, oczywiście z zyskiem, nakład finansowy nie robi większego problemu, szklarnie ogrzewane a więc i w zimie możliwa produkcja. Szklarnie na dzień dzisiejszy są gotowe do uruchomienia, kwestia tylko dobrego pomysłu......
Ja bym tam burdel zrobił ;D i wokół ławki poustawiał ;)
A tak na serio to hodowla orchidei czyli nie warzywa tylko kwiaty.
wcześniej tam były chryzantemy, ale prawda jest taka że pracy duuużo a każdy później narzeka że są drogie kwiaty. Czy zatem oprócz kwiatów czy pospolitych warzyw można w nich uprawiać lub hodować coś nowatorskiego?
Czy ktoś próbował uprawiać czosnek w szklarniach, czy są jakieś przeciwskazania dla tej rośliny w takim typie uprawy?
Nie ma przeciwwskazań ale czosnek jest bardzo tani, nikt nie kupuje czosnku.
ze względu na stosunkowo niewielką powierzchnię w szklarniach i ograniczony czas, muszę wymyśleć coś co da pewny zysk i nie wymaga codziennej pielęgnacji.
A gdzie znajduja sie te szklarnie? tzn. jakie otoczenie, lokalizacja? Mowiac szczerze to ja na Twoim miejscu powaznie zastanowilbym sie nad uprawa marichuany... Jezeli kwestie moralne, czy inne nie pozwalaja Ci na to, to kwiaty sa chyba najlepszym rozwiazaniem. Ale chyba na zadnej roslinie nie zarobisz tyle pieniedzy jak na zaproponowanej przezemnie. Jedyna przeszkoda moze byc znalezienie odbiorcy jezeli nie masz znajomosci w tym temacie... Zreszta... pewnie i tak nie skorzystasz z tego pomyslu :P
Lokalizacja, małe miasto o liczbie mieszkańców około 40 tyś. W sąsiedztwie są szklarnie z kwiatami, z warzywami, zatem ja muszę znaleźć coś innego, muszę znaleźć niszę w której nikt nie produkuje w moim sąsiedztwie. Co do marihuany, no cóż legalizacja interewsu może być baaaardzo "kosztowna":):)
Może przybrania do kwiatów, tak jak kiedyś popularny był asparagus.....
Witam...
Posiadam instalacje do hodowli marih...wiadomo. 24 lampy philips o mocy 600w,oraz transformatory o tej samej mocy.Towar znajduje sie w Holandii.Jak jest pan zainteresowany prosze o priv.Oferuje to w bardzo dobrej cenie.Towar mało uzywany,i sprawny technicznie na dłuzy czas. Zapraszam na priv
Pomyśl nad stewią.
Stewia to świetny pomysł. Sam o tym myślę :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam dwie szklarnie": - Mam dwie szklarnie!! - czy mozna wziac dwie dotacje przez dwie osoby - Dwie osoby, dwie dotacje, jedna firma - Dwie firmy (dwie nazwy) jeden nip - szklarnie
• Strona 1 z 1
|
|