|
Mam opisac konkurencyjnosc orlenu |
Mam opisac konkurencyjnosc orlenu
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam, chialabym prosic o pomoc. a mianowicie mam opisac konkurencyjnosc orlenu, na czym sie w ogole nie znam, chodzi mi o obiektywne informacje czy tez opinie a nie ksiazkowe regulki ... PROSZE O POMOC !!!
Konkurencyjność w stosunku do jakiego podmiotu? Przecież to monopol! To praca na uczelni czy zlecenie zawodowe?
Bez przesady (odnośnie monopolu ) , ale konkurencyjność wynika z wyrobionej już marki ...
Dużego kapitału i bardzo dobrych działań marketingowych . Pozdro
odnosnie innych dzialajacych w Polsce koncernow naftowych, zagranicznych shell, bp czy naszego polskiego lotosu...praca na uczelnie
Monopol? Proponuje sprawdzić definicję słowa "monopol" Monopol to ma w Polsce Mennica na bicie złotówek i Totolizator na totolotka. A Orlen, to może mieć najwyżej sklep monopolowy.
Może u Ciebie w mieście jest tylko orlen ... ale w polsce jest trochę więcej stacji beznynowych . wejdź tu : stacjebenzynowe[.]pl/search_stacje.php i rozwiń ile jest stacji benzynowych . Pozdro
a ja bym prosił zeby w Polsce pisać we właściwy sposób
jak się o kimś napisze ze jest wujem czy idiotą to moderator swoimi rozbieganymi łockamy szybko wyczai i kasuje a kiedy z taka nonszalancja czy wręcz lekceważeniem pisze się o naszym kraju to głupawe udawanie ze nic się nie stało jest na porządku dziennym wiec może zmienić optykę ?
ok.
albo nie uważałeś na lekcji albo powiedz tej głupiej babie ze w Polsce ( nazwa kraju ) pisze się jednak inaczej czyli mimo upłuwu 20 lat TO NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO chociaz w tym przypadku to stawiam na głupotę uczniów
i nie można było tak od razu ?
pewnie za duzo gorzały było w Sylwestra ? ja w szkole podstawowej tez piłem ale tylko w czasie przerw i nie w trupa
Bez przesady .... w podstawówce sie nie piło ( chyba że miałeś 8 klas ) hehe . Chodze do LO .
koledzy nie zauważyli jednej kwestii , że w Polsce stacji różnych firm jest na przysłowiowe pęczki ale niestety paliwo dostarczane do nich pochodzi w 90% właśnie z Orlenu , pytanie w związku z tym : czy nie jest to pozycja monopolisty ? kto w Polsce jest konkurencją dla Orlenu ?
BP , Lotos , statoil skąd masz info , że Orlen dostarcza 90 % Paliw w polsce ?
Pozostałe, działające na terenie Polski podmioty stanowią jedynie żywą reklamę. Nie stanowią konkurencji dla spółek Skarbu Państwa bo te w istocie swych powiązań dyktują cenę hurtową paliw. Mając argument w postaci monopolu przerobu ropy wyznaczania cen hurtowych nie jest możliwe stworzenie realnej konkurencji - o czym nota bene przekonał się Orlen próbując wejść na rynek Niemiecki. Proponuję tobie abyś skoncentrowała się na powiązaniach kapitałowych Nafty Polskiej (wł. Skarbu Państwa ) i udziałach tejże w Orlenie i Grupie Lotos.
szanowny Konradzie , mieszkam w Płocku pod kominami a to mała dziura ....
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam opisac konkurencyjnosc orlenu": - Jak najlepiej opisać pomysł? - PALIWO NIZSZA CENNA OD RYNKOWEJ ORLENU O 20GR NA LITRZE - Jak opisać dotację by trafnie zdefiniować "kompetencje"?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|