|
Mam pomysł,ale nie wiem czy dobry |
Mam pomysł,ale nie wiem czy dobry
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Mam pomysł,aby założyć firmę,chcę sprzedawać na targowiskach odzież,ale mam pytanie,bo wiem o założeniu działalności itd ale,gdy towar będę kupowała przez internet,to wiadomo ,że nie będę miała faktury,że go kupiłam,więc jak mam się rozliczać z US,bo wiem,że musze podatek odprowadzać,ale jak?sama mam pisać sumy?to tak jakbym wymysłała,nie wiem ,proszę o odpowiedż jeśli macie pojęcie o tym
Witam.
Kupuj od firm i bierz faktury. Jeśli dobrze pamiętam sama transakcja na allegro jest swoistą umową kupna-sprzedaży a więc teoretycznie to powinno wystarczyć, niestety nasze prawo podatkowe jest 100 lat za murzynami i chyba nie wystarczy, także US może się przyczepić bo nie będziesz miała tzw "dokumentu księgowego" a co za tym idzie nie możesz wrzucić w koszta, czy jakoś tak.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam pomysł,ale nie wiem czy dobry": - Nie wiem czy to dobry pomysł - mam pomysł ale nie wiem co dalej - mam pomysł ale nie wiem czy wypali - Pomysł na biznes. Nie wiem czy ma szanse na realizację. - czy to dobry pomysł
• Strona 1 z 1
|
|