Chce sprobowac stworzyc spolecznosciowy portal o dosc waskiej tematyce gdzie uzytkownik moze znalezc info, jesli sie zaloguje i podzieli sie wlasna informacja. Logowanie mialoby byc takie, aby logujacy mial komfort prywatnisci. Albo w ogole bez logowania sie. Na przyklad, szukam krotkiej informacji o X, wiec musze sie zalogowac i podzielic sie krotka wiadomoscia o Y. Jesli to nastepuje portal kataloguje informacje o X i Y w formie najprostszej tabeli. (Weryfikacja prawdziwosci zajmuje sie portal). Chodzi mi o zbudowanie przede wszystkim bazy danych z wyszykiwarka, tworzonej przez uzytkownikow.
Jeden, wlasciwie pierwszy problem: nie wiem jak tworzyc strony internetowe.. Czy taka usluge mozna kupic i potem samemu obslugiwac? Czy jestem zwiazany z webmasterem? Czy samemu mozna sie tego nauczyc? Czy sa jakies gotowe szablony bazy danych z wyszukiwarka?
Moja wiedza konczy sie na zainstalowaniu gotowych templates na serwerze.
W tej chwili nie nastawiam sie na jakiekolwiek zarobkowanie, po prostu chce sprobowac pomyslu, czegos sie nauczyc, i moze miec jakas satysfakcje.
Dzieki ze jakiekolwiek uwagi, opinie i zainteresowanie.