|
Mam pomysł na biznes. Pomóżcie. - strona 2 |
Mam pomysł na biznes. Pomóżcie.
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
zaplanować karierę? (to byłby nie najgorszy pomysł;)) nie, prosze tylko o powiedzenie mi skąd mógłbym dostać jakąś dotacjie i co musiał bym zrobić aby ją uzyskać
Jeżeli teraz zdajesz maturę to masz dwie opcje:
1. Idziesz na studia zaoczne - możesz się bez problemu zarejstrować w PUP i wnioskować o dotację. 2. Idziesz na studia dzienne - nie masz prawa do rejstracji w PUP. Możesz jednak wykorzystać okres zaraz po ukończeniu szkoły, przed dostaniem się na studia i właśnie wtedy zarejstrować się i złożyć wniosek o dotację.
o i właśnie o taką podpowiedz mi chodziło (tez tak myślałem, ale nie byłem pewien). dzięki
może spróbować poszukac dotacji z ZPORR działanie 2.5 w Twoim województwie
z tą służbą wojskową to faktycznie był taki problem, ale prawie dwa lata temu jak sie pytałem w urzędzie pracy to w istocie był to problem noie do przeskoczenia bo nie chcieli takim osobą z nie uregulowanym stosunkiem do wojska przyznawać dotacji ale gdy się pytałem 2 tyg temu to nie było już mowy o tym, być może ktoś już zaskarzył tę decyzję jak to zauważył Wojciech. Jeśli chodzi o działanie 2.5 to z tego co się dowiadywałem nie przyznają tej dotacji "zwykłym" osobą, tylko instytucją, np. dostanie ją Regionalna Agencja Promocji Zatrudnienia i dopiero do niej możemy się udać po taką dotację a nie bezpośrednio do Agencji Rozwoju Regionalnego.
Tak jest skonstruowane to działanie, że są Beneficjenci i Beneficjenci Ostateczni. Ty możesz być Beneficjentem Ostatecznym i i dostać dotację od Beneficjenta.
podzielisz się informacją z jakiej branży ten sklepik?
???? Sory, ale jeszcze czegos tak bzdurnego nie slyszalem. Naprawde to mozesz wziasc i 30000 zl z UP, ale na otwarcie okreslonej ilosci miejsc pracy. Musisz jednak prowadzic dzialalnosc jakis czas i spelniac okreslone wymogi.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pomóżcie mi znależć pomysł na biznes
- Pomysł na Biznes - Komentujcie i Pomóżcie - Pomóżcie znależć odpowiedni pomysł na biznes dla mnie - Pomózcie dajcie jakiś pomysł - Pomóżcie wybrać pomysł. Lub doradźcie coś sami. - Pomóżcie wybrać sposób, pomysł na mały interes - Pomóżcie w ocenie czy dobry pomysł wybrać chcę - Pomóżcie mi wybrać biznes. - Pomóżcie podjąć decyzje!!! Biznes po Ojcu Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|