|
Mam przechodzić na VAT? |
Mam przechodzić na VAT?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Chciałbym założyć firmę która będzie się zajmowała handlem samochodami częściami jak i transportem tych rzeczy. Posiadam Sprintera jak i lawetę. Zarejestruje się w urzędzie pracy i co dalej? Mam przechodzić na VAT? Mój ojciec ma warsztat samochodowy i te "narzędzia" są jego. Czy to będzie jakiś problem? I teraz jest druga sprawa. Gdy jeżeli prowadząc firmę przez pierwszy rok pójdę na studia dzienne to czy ojciec będzie mógł prowadzić jak by tak za mnie ta firmę? Nie wiem nic na ten temat i proszę o rady i o jakieś porady. Z góry dziękuje
To znaczy co tak naprawdę będziesz robił?
Po co się chcesz zarejestrować w urzędzie pracy? W czym Ci to pomoże?
Chce np sprowadzac samochody i sprzedawac. chce przyjmowac zlecenia np na przywóz samochodów rozbitych po polsce. chce rozbierac samochdy na czesci
A konkurencję sprawdzałeś ???
Mój ojciec sie tym zajmuje od kilku lat tylko ze boi sie przejsc na vat. wiec ja chce zalożyć firme i przejsc na vat i cos tam na tym jeszcze zarobic prawda? bo o to chodzi
Nie bardzo rozumiem, o co Wam chodzi z tym Vatem? To ojciec ma firmę czy nie? Dlaczego się boi Vatu? Zasady ogólne, czy ryczałt? Do kogo mają być skierowane usługi. Głównie firmy, czy osoby prywatne? Jak osoby prywatne, to po co Ci Vat? Może ojciec ma rację? Dlaczego nie chcesz pracować dla ojca, skoro już ma działalność, zwłaszcza, że chcesz iść na studia?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam przechodzić na VAT?":
• Strona 1 z 1
|
|