|
Mam pytanie odnośnie sprzedaży bez zakładania firmy? |
Mam pytanie odnośnie sprzedaży bez zakładania firmy?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy jest możliwość sprzedaży towarów bez zakładania firmy Chodzi mi o takie coś chciałbym zakupić fajerwerki na ok 7500zł no może na 10000zł i czy mógłbym je sprzedawać bez założenia firmy np. na targu rynku itp. Jeśli tak to jak musiałbym rozliczyć się z fiskusem??
Gdzieś słyszałem, że mozna uzyskac dochód 3000zł w ciagu roku bez obowiazku wykazywania go ale to musisz się dopytac.
Napisz do Skarbowego czy możesz i podaj miejsce. Zobaczysz czy wpadną czy też nie. Odwiedź allegro.
No z tego co ja wiem to jest coś takiego jak kwota wolna od podatku i wynosi 3091zł na rok 2009
(jeśli dobrze pamiętam) Ale teraz tak czy jest możliwość sprzedaży jakichkolwiek towarów w tym przypadku fajerwerków bez zakładania firmy??? Bo przecież nie opłaca mi się założenie firmy na jeden miesiąc.
A nie trzeba przypadkiem zezwolenia....
według rozporządzenia ministra w sprawie wykazu wyrobów pirotechnicznych, na których nabywanie przechowywanie lub używanie nie jest wymagane pozwolenie określa że na te rodzaje fajerwerków które chciał bym sprzedawać nie potrzeba żadnego pozwolenia(Dz. U. nr 158, poz. 1329)
Ale jak jest z tą sprzedażą bez zakładania firmy??
proponuje nie zakładać 2 takich samych prawie tematów,odpowiedziałem w tamtym tyle co ja wiem na ten temat, po za tym wtopisz kase jak wezmiesz za taka kwotę, chyba że juz tym handlowałeś kiedyś i wiesz co i jak ;-)
No dobra powiedzmy że założę firmę czy jeśli bym chciał sprzedawać te fajerwerki no na "targu" to czy muszę posiadać kasę fiskalną?
kasa fiskalna uzależniona jest od Twojego dochodu-zysków z działalności,wiec cięzko dopowiedziec czy musisz ją zakładac. Jesli intereusją cie fajerwerki i ich dłuższa sprzedaz,to raczej polecane jest założenie firmy w tym kierunku. Jeśli masz jakieś pytanai to pisz,chętnie odpowiem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam pytanie odnośnie sprzedaży bez zakładania firmy?": - Mam pytanie odnośnie sprzedarzy bez zakładania firmy? - Pytanie nt zakładania firmy - Pytanie odnośnie założenia firmy - Pytanie odnośnie różnicy pomiędzy obrotami firmy a bilansem. - Upowaznienie podczas zakładania firmy
• Strona 1 z 1
|
|