|
Mam pytanko ;) znajdzie sie ktoś, kto pomożę? |
Mam pytanko ;) znajdzie sie ktoś, kto pomożę?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
staram sie wlasnie o dotacje , w planach mialalm zakup autka na firme, niestety to nie przejdzie , bo mam prawko w trakcie, a bez prawka, kaski na samochód nie dostane... moje pytanko brzmi- na co jeszcze moge przeznaczyc pieniążki ktore chcialam przeznaczyc na zakup samochodu? ( planuje otworzyc sklep odzieżowy) myslalam tez o laptopie, tylko nie wiem czy sie znowu nie przyczepia ze wybralam za drogi:D bo uwierzcie mi jest masakra:) czepiaja sie do wszystkiego:D to jak? ktoś pomoże??:)
;( a jednak nikt mi nic nie doradzi... ;(
Pieniążki możesz przeznaczyć na wyposażenie , umeblowanie, laptopa również
mozesz też część przenaczyc na towar pamietaj o środkach na promocję i marketing. Często spotykam sie z tym , że ten ostatni wydatek traktuje sie jak zło konieczne a bez pokazania światu , że jesteś droga do klienta może znacznie sie wydłużyć pozdrawiam Bożena Kubera
Zgadzam się z Panią Bożenką. Środki na reklamę są potrzebne, bo co z tego, że będziesz miał nowy, atrakcyjny sklep skoro nikt nie będzie o nim wiedział?
A co do laptopa... to mnie najbardziej właśnie wkurza takie coś, że człowiek zamiast podejść poważnie do dotacji to zawsze chce sobie kupić coś dla siebie, a nie dla firmy. Tak jakby były to Twoje pieniądze, chociaż wcale nie są. Odzywa się tutaj tzw. konsumpcjonizm człowieka. A własna firma to nie konsumpcjonizm tylko inwestycja. Więc widzę, że coś jest z Tobą nie w porządku... Chcesz sobie kupić drogiego laptopa? To zajmij się firmą i zarób sobie na niego, a nie kupujesz z dotacji.
No nie przesadzajmy :):):)
przecież ten laptop, można wykorzystać do prowadzenia sklepu internetowego utrzymywania kontaktu z klientami, sprawdzania ofert konkurencji itp. To nie koniecznie musi byc drogi gadżet tylko profesjonalne narzędzie pracy . pozdrawiam Bożena Kubera
Zgodzę się, ale było napisane, że chce kupić drogi laptop.
W Polsce ponad 70% Polaków ma komputer, więc nie wierzę, że Paula Wolna nie ma komputera skoro wieczorami pisze posty. Więc Internet też pewnie ma. Skoro więc ma komputer i Internet to po co laptop? A jeżeli już naprawdę byłby konieczny to niech chociaż będzie tańszy, ale dobry, a nie za wszelką cenę "wypasiony". Mi takie podejście się bardzo nie podoba.
hehe słuchaj gontkiewicz mam kaprys na to zeby kupic sobie laptopa i tyle:D bedzie mi bardzo potrzebny do prowadzenia mojej dzialalnosci , ktora bede prowadzila w siedzibie swojej nowej firmy ( a tanm raczej stacjonarnego nie zabiore ) udajesz mądrale na tym portalu a tak naprawde z tego co widze nic nie wiesz na temat tej dotacji ten laptop ma byc moim narzedziem pracy- a skoro przysluguje mi prawo do jego zakupu to niby dlaczego mialabym z niego nie skorzystac?! nastepnym razem przed napisaniem kolejnego - dennego posta radze sie grubo zastanowic, bo z tego co widze probujesz tutaj "zaistniec" pisząc rzeczy zupełnie nie na temat - nie chodzi mi o twoje smieszne opinie chodzi mi o konkretna odpowiedz...
"Uderz w stół, a nożyce się otworzą"
1) Odpowiedziałem konkretnie, że resztę dotacji powinnaś przeznaczyć na reklamę. Jeżeli tego nie zrozumiałaś... to nie moja wina. 2) Nie wiem skąd Ty zmyśliłaś historyjkę z tą siedzibą, ale bez zgadywania mogę powiedzieć, że siedzibę firmy będziesz miała w domu. Więc laptop nie ma uzasadnienia. 3) Krytykuję i będę krytykował osoby, które zamiast przeznaczania dotacji na firmę chcą kupować coś dla siebie podając błahy powód, że potrzebują laptopa do firmy. A jeżeli już miałby być - to niech chociaż będzie tani, ale dobry. I bardzo dobrze, że się "czepiają" takich osób, które chcą przeznaczać dotacje na rzeczy, które są zbędne. Rozumiem, jeżeli miałby to być np. e-biznes to, że laptop na pewno się przyda, ale sklep odzieżowy to przesada... Wyraziłem swoją opinię i zawsze będę ją wyrażał w takich przypadkach, bo takie osoby jak Ty powinny się od kogoś tego dowiedzieć. 4) Nie radzę zarzucać mi braku wiedzy o dotacji czy prowadzeniu firmy skoro nie znasz mojego poziomu wiedzy na ten temat. A mogę z całą pewnością powiedzieć, że wiedzę mam większą od Ciebie. Następnym razem przed wysłaniem "dennego" posta radzę go przeczytać trzy razy, zanim napiszesz głupoty.
a kto powiedział , ze ja nie mam w planach e - biznesu ?;D poza tym nie ty jestes od tego zeby mi mówić co mam sobie kupic a czego nie bo nie wypada- żenada w ogole;D siedziba mojej firmy znajduje sie ok 20 km od mojego domu wyobraź sobie, wiec laptop jak nic bedzie mi potrzebny m.in dlatego ze jedna z form sprzedazy moich produktow bedzie wlasnie e- biznes ... i prosze mi tutaj nie zarzucac parerstwa- jak mam juz cos kupic- to niech to bedzie cos dobrego! a za niską cene napewno czegos takiego nie znajde ;P moze ty gustujesz w badziewiach- ja do takich osob nie naleze ;)
Kierujesz się stereotypami, skoro twierdzisz, że niska cena świadczy o złej jakości.
Gdybyś chciała sprzedawać przez neta to już byś to napisała w poprzednim poście. Więc wyssałaś kolejną bzdurę z palca. I nie pisz "moja firma", bo jeszcze żadnej nie masz. Nie zachłyśnij się też pieniędzmi z dotacji... O ile ją zdobędziesz. 20 km od domu to chcesz mieć lokal z odzieżą, a nie siedzibę. Siedzibę ma się w domu. Chyba, że zamierzasz tak trwonić pieniądze, co oznaczałoby, że w sumie masz małe szanse na dotację.
ty sam jesteś wyssany z palca ;D i to konkretnie :D nie chce mi sie juz z toba przedzierac, bo za malo inteligentny jestes na to zeby zrozumiec moj problem z tego co widze, a nie jestes nikim komu powinnam sie teraz tłumaczyc z planów związanych z MOJĄ (!) firmą ;P a wiec teraz mozesz leciec poudawac kogoś mądrego przed jakims innym nowym forumowiczem, ( haha bo podejrzewam ze "stali bywalcy " mają cię już dosyć ;D )
Paula nie twoją a NASZĄ!!!! Póki co to moje ciężko zarobione podatki idą na te "WASZE" pierwsze firmy których 80% po pierwszym roku zostaje zamykana. A przez co? przez takie osoby jak TY! Bo zamiast pomyśleć jaki biznes otworzyć który przyniesie i tobie korzyści i innym podatnikom to kombinujesz jak tu wykorzystać maksymalną kwotę dotacji. ŻENADA KOBIETO! Węź tyle ile możesz i co będzie miało odzwierciedlenie w biznesplanie Poprosiła byś EMILA (gontkiewicz) o poradę bo to osoba która ma wielką wiedzę i jest zawsze obiektywna, doradza na tyle na ile może i nie pociska kitów.
Dzięki. Co do podatków to sam nie zdążyłem tego powiedzieć. Ostatnie słowo odnośnie laptopa: zamiast szastać kasą z dotacji, lepiej przeznaczyć na coś naprawdę ważniejszego. Tak jak powiedziałem: firma polega na inwestycji, a nie na konsumpcji. To wszystko z mojej strony.
witaminka :D kiedys i moje ciężko zarobione podatki pomogą komus tylko ze widzisz mi to takiego problemu nie sprawia jak tobie- taka kolej rzeczy ( nie ja wymyslilam podatki ) a jak mi sie cos nalezy to z tego korzystam:) i mam do tego pełne prawo :) jak najbardzie mysle o biznesie ktory przyniesie mi korzyści:D na tym to polega. nie wiem jak inni - ja mam zamiar wykorzystac tyle ile moge ( ile sie da) bo dlaczego niby nie?:D dlatego ze ci sie nie podoba?:D hehe weż witaminka date ważnosci sprawdź bo chyba dawno przeterminowana jesteś :D
Droga Pani Paulino,
poprosiła Pani o pomoc i myśle, że miedzy wierszami jest jej tutaj bardzo wiele. Gdyby miała Pani naprawdę wyciągnąć wnioski z przedstawionych tu stanowisk to mogłoby się okazać, że czasem krytyka jest też źródłem wartościowej wiedzy. Chyba niepotrzebne są te mało wybredne pyskówki, bo w każdym środowisku na dobrą opinie trzeba zapracować a na jaką Pani teraz pracuje , chyba nie trudno zgadnąć ? pozdrawiam Bożena Kubera ps.prosze mi wierzyć "trochę pokory jeszcze nikomu nie zaszkodziło" , mozna bylo
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam pytanko ;) znajdzie sie ktoś, kto pomożę?": - Czy ktoś mi pomoże ? - Ktos pomoże?? - niech mi ktoś pomoże... - Czy ktoś mi doradzi,pomoże??? - mam 20 tys może ktoś pomoże ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|